Dopajul mecanic, escrocherie în premieră în istoria ciclismului

de Carla Popa , 31 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 16:08, 31 ianuarie 2016
(Foto: nieuwsblad.be)

Un "motor ascuns" a fost descoperit montat pe bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, acesta fiind primul caz de escrocherie mecanică în ciclism la nivel înalt, a declarat, duminică, preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), cu ocazia Campionatelor Mondiale de ciclo-cros de la Heusden Zolder (Belgia), informează AFP, citată de Agerpres

"Noi credem clar că a existat o fraudă tehnologică, pentru că s-a depistat un motor ascuns", a declarat Brian Cookson într-o conferinţă de presă. Bicicleta suspectă a fost descoperită sâmbătă, în timp ce existau suspiciuni privind existenţa unor motoare electrice ascunse, până în acel moment nedovedite, agitând lumea sportului cu pedale de mai mulţi ani. 

"Dopajul mecanic a devenito realitate", a afirmat Brian Cookson. "Ceea ce am descoperit este un semnal clar. De multe ori s-a râs atunci când s-a făcut referire la un dopaj mecanic, dar acum ştim că unii ciclişti utilizează astfel de procedee", a mai spus responsabilul britanic în cadrul unei conferinţe de presă. 

UCI a anunţat că a descoperit bicicleta la o concurentă înainte ca Federaţia belgiană să anunţe că este bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, iar o "fraudă tehnologică" a putut fi constatată. Concurenta, favorită în această cursă, a abandonat la jumătatea cursei din cauza unor probleme mecanice. 

Acest caz de dopaj mecanic la Campionatele Mondiale de ciclo-cros este o premieră în istoria ciclismului. Conform regulamentului, ciclistul se expune la o descalificare, o suspendare de cel puţin şase luni şi o amendă care se poate ridica la 200.000 de franci elveţieni. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design