10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCORESPONDENȚĂ de la Roland Garros: Cronica unei a doua finale ratate. Simona...

CORESPONDENȚĂ de la Roland Garros: Cronica unei a doua finale ratate. Simona Halep: Consider însă că nu am pierdut meciul. Ostapenko m-a bătut

După ce a pierdut în fața Jelenei Ostapenko, Simona Halep a declarat că înaintea meciului a avut dureri de stomac și emoții mari. Locul 1 mondial o aștepta în caz de victorie.

Simona Halep a pierdut sâmbătă a doua finală pe care a jucat-o la Roland Garros, după ce în 2014 pierduse în fața rusoaicei Maria Șarapova. De data aceasta, românca a fost învinsă de Jelena Ostapenko, letona care, la numai 20 de ani, se anunță drept noul fenomen al tenisului mondial feminin. Ostapenko a câștigat la Paris primul turneu de seniori la care a participat până acum. 

Deși a dominat primul set și a condus cu 3-0 în al doilea și cu 3-1 în setul decisiv, Simona Halep nu a rezistat forței și curajului Jelenei, care a avut și norocul incredibil ca, într-un moment crucial al jocului, să-i intre în teren o minge care, dacă nu ar fi atins fileul, ar fi ieșit afară.

„Aștept cu nerăbdare acest meci“

Simona Halep era optimistă înainte de finala de sâmbătă, mai ales că venea după un parcurs impecabil la această ediție de Roland Garros. „Încerc să mă destind. Sunt puțin nervoasă. Aștept cu nerăbdare acest meci“, declara ea. „Este foarte dificil să știi cum va fi cu Ostapenko, pentru că lovește mingea foarte tare.

Nu am mai jucat niciodată împotriva ei și nu știu la ce să mă aștept. Eu mă voi concentra pe jocul meu. Am nevoie să mă deplasez cât mai bine în teren. O să fie un meci frumos; Jelena nu are nimic de pierdut și sunt convinsă că va produce un tenis de mare nivel. Va fi o zi grea și emoțional, și psihic. Va fi o zi mare, va fi un meci mare! O să dau tot ce am mai bun din mine pentru a-i face pe oameni fericiți!“, anticipa romanca. 
Și a avut dreptate, Jelena Ostapenko a dovedit o forță incredibilă de a lovi mingea, un joc agresiv și o atitudine de totul sau nimic. Ceea ce i-a lipsit, sâmbătă, Simonei Halep.

„Este o înfrângere grea. În 2014 era ceva nou pentru mine. Acum însă o să am nevoie de puțin timp pentru a digera tot ce s-a întâmplat“, a declarat Simona Halep după încheierea meciului. 

Românca a fost fairplay și a recunoscut că Jelena merita victoria. 

„A jucat și a lovit mingea foarte bine! Uneori aveam impresia că sunt spectatoare… A jucat fără teamă, fără nimic care să o rețină și, din punctul meu de vedere, a fost un pic norocoasă la niște linii care probabil m-au demoralizat. Consider însă că nu am pierdut meciul… Ostapenko m-a bătut“, a precizat Simona Halep. Aceasta a admis că îi pare rău că nu a rezistat atunci când conducea, dar că, per ansamblu, este mulțumită. „Am avut multe oportunități: la 3-0 în setul 2, dar și la 3-1 în setul decisiv. Nu am cedat, nu am căzut mental, nu s-a întâmplat nimic! Doar că Jelena a jucat mai bine. Am ajuns la Paris cu o accidentare, dar am încercat să nu mă gândesc prea mult la ea. Am făcut față mental foarte bine. Nu pot să fiu supărată că nu am făcut ceva anume. Sunt supărată că am pierdut, și asta doare tot timpul“, a susținut românca.

Simona Halep a spus că așteaptă ca timpul să le rezolve pe toate și tristețea să dispară, mai ales că vrea să ajungă într-o nouă finală de Grand Slam.   

CAMPIOANĂ. Ostapenko: „E un vis care se realizează!“

Tânăra jucătoare de tenis din Letonia a declarat că nu-i vine a crede că a câștigat primul său turneu de Grand Slam. „La 3-0 pentru Simona în setul 2, mi-am propus să rămân agresivă și să profit de orice ocazie pentru a lovi cu putere. Cred că Simona în acel moment a devenit mai febrilă, mai nervoasă, probabil din cauza presiunii foarte mari… Am jucat foarte bine și în momentele decisive. Cred că asta a schimbat situația din teren“, a declarat Jelena Ostapenko.

Ea a menționat că vrea să câștige și la Wimbledon, pentru că iarba este suprafața sa de joc preferată.


Citește și: Simona Halep, după înfrângerea de la Roland Garros: „Îmi pare rău că nu am putut să câștig” | EXCLUSIV ROMÂNIA LIBERĂ

Simona Halep a pierdut sâmbătă a doua sa finală de la Roland Garros, după eșecu din 2014 din fața Mariei Șarapova. Românca a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko, a câștigat primul său grand slam, la doar 20 de ani și la primul său turneu la seniori. Simona Halep a acordat, pentru România liberă, un scurt interviu, după meci.



 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă