Clubul de oină Frontiera, la ­borna 45!

de Cristian Frisk , 20 iulie 2017 - stire actualizata la ora 11:11, 20 iulie 2017
Clubul de oină Frontiera

Unul dintre cele mai importante cluburi de oină aniversează anul acesta 45 de ani de existenţă.

Frontiera Tomis Constanţa, club înfiinţat în anul 1972 la nivelul Brigăzii 4 Grăniceri Constanţa, la iniţiativa comandantului acestei structuri – generalul maior Luigi Martiș, a reuşit să activeze fără întrerupere de la înfiinţare până astăzi.

Este de apreciat efortul făcut de către personalul Brigăzii de Grăniceri Constanţa, actuală Garda de Coastă, ajutat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Ministerul Afacerilor Interne, de a susţine financiar şi a fi alături de această echipa pe parcursul a aproape jumătate de veac.

Înfiinţată sub numele de ASA Constanţa, ulterior fiind denumită Grănicerul Constanţa, iar acum Frontiera Tomis Constanţa, echipa s-a impus rapid în competiţiile de oină. În anul 1973, reuşeşte prima victorie importantă când învinge cu 10-4 pe Dinamo Bucureşti şi câştigă primul trofeu – Cupa Ialomiţei, după ce în prealabil a trecut de alte două echipe de tradiţie Gloria Bucureşti şi Drum Nou Negru Vodă Călăraşi.

Deşi a obţinut rezultate notabile chiar în primii ani de activitate, când a învins echipe de tradiţie că Dinamo Bucureşti şi CPB, până în anul 1990 echipa a fost cunoscută că fiind un centru în care se formau şi perfecţionau jucători de oină. Fiind alcătuită numai din militari în termen, componentă acesteia se schimbă mereu, fapt ce făcea imposibilă obţinerea de performanţe notabile. 

După anul 1990, când a fost alcătuită din personalul angajat al instituţiei, echipa a devenit mult mai puternică, stabilitatea lotului aducând şi performanţe mai mari.

Dintre numeroasele trofee câştigate de echipa constănţeană amintim:

- 11 campionate naţionale în aer liber;

- 5 campionate naţionale în sala;

- 1 campionat naţional pe plajă;

- 12 Cupe ale României;

- 5 Supercupe ale României, 3 Cupe ale Regelui.

Pentru a marca acest moment important al existenţei sale, ACS Frontieră Tomis Constanţa, în colaborare cu Garda de Coasta şi Federaţia Română de Oină va organiza, joi 20 iulie a.c., la sediul Gărzii de Coasta, evenimentul ,,Frontiera, la borna 45!”.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design