6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCampioană olimpică din Rusia, suspendată pentru dopaj

Campioană olimpică din Rusia, suspendată pentru dopaj

Campioana olimpică rusă Anna Cicerova, a fost suspendată de Federația Internațională de Atletism (IAAF) pentru dopaj. Sportiva a fost depistată pozitiv după o nouă analiză a eșantioanelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice care au avut loc în 2008 la Beijing, informează Agerpres.

„Am fost notificată în legătură cu suspendarea mea din cauza situaţiei care s-a creat”, a declarat Cicerova, citată de agenţia de presă R-Sport. 

Federaţia rusă de atletism nu a putut fi contactată vineri seară pentru comentarii. 

Acest anunţ intervine în timp ce, confruntată cu un vast scandal de dopaj generalizat şi de corupţie în atletismul rus, IAAF a confirmat pe 17 iunie suspendarea Federaţiei ruse de atletism (ARAF), decisă încă din noiembrie 2015. 

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 şi campioană olimpică la Londra în 2012, Anna Cicerova declara pentru AFP la sfârşitul lunii mai că „este sub un şoc total” după ce a aflat că a fost controlată pozitiv în urma unei noi analize a unui eşantion ce i-a fost prelevat în timpul JO de la Beijing. 

Ea anunţa atunci că va apela la un avocat pentru a-i apăra interesele şi afirma că vrea „să-şi spele” numele de orice bănuială de dopaj. 

Anna Cicerova (33 ani), care a câştigat săptămâna trecută campionatul de atletism al Rusiei, face parte dintr-o listă de 14 sportivi ruşi, din trei discipline, ale căror analize ale eşantioanelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing au dat rezultate pozitive, potrivit Comitetului olimpic rus (COR). 

În mai, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) anunţa că 31 de sportivi din 12 ţări şi 6 discipline au fost controlaţi pozitiv după reanalizarea eşantioanelor datând din 2008. CIO a efectuat aceste noi analize pentru „a împiedica toţi trişorii să vină la Jocurile de la Rio”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă