15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCampioana înotului caritabil revine la Cluj

Campioana înotului caritabil revine la Cluj

Sofia Roberts, studentă la o universitate din Los Angeles, va înota pentru al treilea an consecutiv în cadrul evenimentului caritabil Swimathon, pentru copiii bolnavi de cancer.

Fundaţia Comunitară Cluj va organiza, sâmbătă, a cincea ediţie a evenimentului caritabil Swimathon, prin intermediul căruia sute de înotători vor încerca să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de cancer din toată ţara. Concursul va avea loc la bazinul din cadrul complexului de nataţie „Universitas”, situat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, acolo unde va fi prezentă pentru a treia oară la rând şi Sofia Roberts, înotătoarea, cu tată american şi mamă originară din Cluj, care a făcut o pasiune din ajutorarea oamenilor nevoiaşi. În 2011, eleva, pe atunci, de 16 ani, a înotat 55 de lungimi de bazin într-o singură oră, performanţă pentru care a reuşit să strângă 10.515 lei, sumă care a fost donată pentru tratarea cancerului la copii de la o clinică din Timişoara. Anul următor, tânăra, ajutată de încă două prietene, a reuşit să facă 52 de ture de bazin, pentru care a fost „recompensată” cu 16.726 de lei, bani de care au beneficiat copiii bolnavi din mai multe clinici din ţară. Sofia Roberts a revenit şi pentru a treia oară în România cu acelaşi scop, dar cu diferenţa că, de data aceasta, va mai fi ajutată de încă şase prieteni.

Mai mulţi prieteni, mai mulţi bani?

„Obiectivul meu este să depăşesc ce am făcut până acum, adică sper să strâng mai mulţi bani. Îmi place să ajut oamenii, de fapt am făcut acţiuni de voluntariat şi în Los Angeles, acolo unde locuiesc, inclusiv pentru Crucea Roşie, în timp ce de Swimathon am auzit în urmă cu trei ani, când am văzut o reclamă pentru proiectul «Nu mă ignora» şi am decis să particip la acest eveniment. Prima dată am fost singură, apoi am fost ajutată şi de către două prietene, iar acum am încă şase persoane în echipa mea. Sunt prieteni de aici din Cluj, care la început m-au susţinut de pe margine, după care a început să le placă ceea ce fac şi au decis să participe şi ei alături de mine. De fapt, acesta este un alt scop de-al meu, să predau ştafeta pentru ca tot mai multe persoane să participe la asemenea acţiuni de voluntariat”, a declarat Roberts, ajunsă între timp la 18 ani şi devenită studentă a Universităţii Southern California.

La celebra instituţie de învăţământ au mai studiat, printre alţii, primul om care a ajuns pe Lună, Neil Armstrong, dar şi George Lucas, regizorul trilogiei “Războiul Stelelor” sau a peliculei “Indiana Jones”. “La această universitate studiez business-ul, pentru că vreau să fac o carieră de business de film. Chiar dacă îmi place să înot, nu vreau să mă axez prea mult pe asta, cu toate că am luat primele lecţii de înot pe când aveam nouă luni. Pe de altă parte, îmi place foarte mult proiectul Swimathon, dar vreau să mă implic şi în alte proiecte, să fac voluntariat şi în alte cauze. În SUA am fost voluntar la un festival de film din Los Angeles, dar am participat şi la un proiect prin care au fost donate peste 2.000 de conserve la persoanele fără adăpost. Deocamdată, la Swimathon vreau să strângem cei mai mulţi bani de până acum şi sper că acest proiect va continua pe viitor”, a mai spus Sofia Roberts, care va înota doar pe spate, stilul ei preferat, în echipa “Tinerii pentru Viaţă”, pentru proiectul “Dar din dar se face viaţă”.

Strângere de fonduri

Pentru evenimentul caritabil Swimathon pot dona bani toate categoriile de persoane, dar şi grupuri de iniţiativă şi organizaţii. Susţinătorii, care încă se mai pot înscrie pe site-ul swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro, îşi aleg un înotător sau o echipă, iar în acel angajament fiecare dintre ei poate opta să ofere o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată, dar şi o sumă fixă pentru întreaga evoluţie în eveniment. Potrivit organizatorilor, obiectivul financiar minim de strângere de fonduri pentru fiecare proiect înscris este de 10.000 de lei.

Sofia Roberts va înota din nou pentru copiii bolnavi de cancer

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă