14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAur și argint pentru luptătoarele din România

Aur și argint pentru luptătoarele din România

România a cucerit o medalie de aur, prin Maria Alexandra Cioclea, şi una de argint, prin Roxana Alexandra Tif, vineri, la categoria 40 kg, în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru cadeţi de la Stockholm (Suedia). 

Cioclea a învins-o în finală pe compatrioata sa, după ce în primul tur se impusese în faţa ucrainencei Edita Cemerdovska, în sferturi trecuse de Celine Mehner (Germania), iar în semifinale a învins-o pe letona Jekaterina Jermalonoka. 

Tif a câştigat în primul tur la Nastasia Kurişta (Belarus), în sferturi a dispus de azera Aişan Iusifova, iar în semifinale a învins-o pe rusoaica Iana Erşova. 

Jermalonoka şi Kurişta au cucerit medaliile de bronz. 

La cat. 70 kg, Maria Larisa Niţu a ratat medalia de bronz şi a ocupat locul 5, după ce a fost întrecută în meciul decisiv de italianca Eleni Pjollaj. Niţu a dispus în optimi de suedeza Anna Josefine Madelene Nord, în sferturi a învins-o pe rusoaica Iana Iastrubenskaia, dar a pierdut în semifinala cu Anastasia Zimiankova (Belarus), care a cucerit aurul ulterior. 

În limitele cat. 46 kg, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 9, după o victorie în faţa rusoaicei Zlata Smelova în optimi şi un eşec în sferturi în faţa italiencei Teresa Lumia. 

România mai avea o medalie la Europene, cucerită de Ştefania Claudia Priceputu (cat. 43 kg).

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă