12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAur și argint pentru luptătoarele din România

Aur și argint pentru luptătoarele din România

România a cucerit o medalie de aur, prin Maria Alexandra Cioclea, şi una de argint, prin Roxana Alexandra Tif, vineri, la categoria 40 kg, în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru cadeţi de la Stockholm (Suedia). 

Cioclea a învins-o în finală pe compatrioata sa, după ce în primul tur se impusese în faţa ucrainencei Edita Cemerdovska, în sferturi trecuse de Celine Mehner (Germania), iar în semifinale a învins-o pe letona Jekaterina Jermalonoka. 

Tif a câştigat în primul tur la Nastasia Kurişta (Belarus), în sferturi a dispus de azera Aişan Iusifova, iar în semifinale a învins-o pe rusoaica Iana Erşova. 

Jermalonoka şi Kurişta au cucerit medaliile de bronz. 

La cat. 70 kg, Maria Larisa Niţu a ratat medalia de bronz şi a ocupat locul 5, după ce a fost întrecută în meciul decisiv de italianca Eleni Pjollaj. Niţu a dispus în optimi de suedeza Anna Josefine Madelene Nord, în sferturi a învins-o pe rusoaica Iana Iastrubenskaia, dar a pierdut în semifinala cu Anastasia Zimiankova (Belarus), care a cucerit aurul ulterior. 

În limitele cat. 46 kg, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 9, după o victorie în faţa rusoaicei Zlata Smelova în optimi şi un eşec în sferturi în faţa italiencei Teresa Lumia. 

România mai avea o medalie la Europene, cucerită de Ştefania Claudia Priceputu (cat. 43 kg).

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă