18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAgresorul de la Ploieşti era drogat şi a lovit cu un box...

Agresorul de la Ploieşti era drogat şi a lovit cu un box metalic

Suporterul ploieştean din cauza căruia a fost oprit meciul Petrolul – Steaua nu l-a lovit cu mâna goală pe stelistul George Galamaz. Potrivit site-ului local observatorulph.ro, Ştefan Dragoş Enache a folosit un box metalic, care i-a provocat fotbalistului un puternic traumatism cranian.

Aceeaşi sursă informează că agresorul consumase droguri înaintea meciului, cel mai probabil amfetamine. Cel puţin aşa ar fi reieşit din analiza probelor de sânge care îi fuseseră recoltate respectivului la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde a fost condus de jandarmii care l-au reţinut pe stadion. Testele ar putea fi repetate la Institutul de Medicină Legală pentru confirmarea rezultatelor preliminare. De asemenea, Enache ar fi declarat că a băut şi câteva beri înaintea partidei.

Un drogat printre “Drogaţi”

Oricum, conform Gazetei Sporturilor, suporterii ploieşteni plănuiseră din timp să invadeze terenul la meciul cu Steaua. Ar fi vorba despre o facţiune dură a galeriei prahovene, supranumită “Drogaţii”. Aceştia ar fi anunţat încâ din sezonul trecut, pe când Petrolul evolua în Liga a 2-a, că după promovare vor să “facă prăpăd” la primul meci cu Steaua de pe teren propriu. Etapa trecută, la jocul Mioveni – Petrolul, Enache a făcut deplasarea cu galeria “lupilor galbeni”, care pe toată durata partidei a înjurat Steaua şi a anunţat evenimentul de duminică seară prin scandări de genul: “Stelişti, nu veniţi la Ploieşti, că vă nenorocim!”.

Reţinut de procurori

Între timp, Enache a fost reţinut de procurori, el fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive, relatează Mediafax.

Incidentul petrecut duminică seară pe stadionul din Ploieşti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, informează, luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dragoş Petruţ Enache a fost reţinut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti urmează să aprecieze asupra măsurilor procesual-preventive pe care le vor propune judecătorilor instanţei competente, în funcţie de gravitatea faptelor şi pericolul social concret al acestora.

Urmează sancţiuni

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti, Adrian Oancea, a declarat, duminică seară, că s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciulcu Steaua şi că atât organizatorul cât şi firma de pază au primit sancţiuni financiare.

“Din cauza violenţelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul – Steaua, s-a luat decizia suspendării jocului. Jandarmeria a luat următoarele măsuri: pentru persoana care a intrat pe suprafaţa de joc s-a luat măsura întocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului Ploieşti. De asemenea s-a luat măsura sancţionării organizatorului cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei şi s-a luat măsura sancţionării firmei de pază pentru nerespectarea planului de acţiune cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. Vor continua cercetările”, a precizat Oancea.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă