13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA murit Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

A murit Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, a decedat vineri, într-un spital din Bucureşti. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată.

"Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci şi o instituţie prin activitatea desfăşurată de decenii în slujba gimnasticii româneşti şi internaţionale, s-a stins din viaţă după o lungă şi grea suferinţă, în cursul zilei de astăzi (n.r. – vineri, 2 septembrie). Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Gimnastică şi Vice-presedinte de onoare al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, Nicolae Vieru s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră şi o moştenire de nepreţuit pentru generaţii de sportivi şi tehnicieni", se arată pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică.

La aflarea veştii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacţionat prin intermediul paginii personale de Facebook: "Un om deosebit. Îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”, a scris Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la data de 21 aprilie 1932, în Buhuşi, judeţul Bacău. A fost mai întâi profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum şi preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Din 2006, era preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreşedinte al forului internaţional de profil.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă