19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia, prestație jenantă cu Suedia. Nordicii s-au calificat la Euro 2020

România, prestație jenantă cu Suedia. Nordicii s-au calificat la Euro 2020

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

Tricolorii păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor.

Primul sfert de oră al partidei au fost unul în care niciuna dintre echipe nu a reuşit să îşi impună jocul. Prima ocazie a tricolorilor a fost şutul lui Stanciu (15) de la circa 20 de metri, deviat de Granqvist în corner.

Oaspeţii au deschis scorul în min. 18, după ce Deac a pierdut o minge la centrul terenului, Forsberg l-a depăşit în viteză pe debutantul Mogoş şi a centrat în faţa porţii, de unde Berg a marcat simplu cu capul.

Imediat după gol jocul a fost întrerupt circa un minut din cauza petardelor aruncate de suporterii români.

România a făcut în continuare un joc neinspirat, fără orizont, cu o construcţie greoaie, scandinavii conducând tactic partida, fără a forţa.

O acţiune splendidă a nordicilor a dus la marcarea celui de-al doilea gol: Lustig a centra pentru Berg, acesta i-a aşezat minge lui Quaison, care a înscris (34).

Finalul primei reprize a adus câteva acţiuni notabile ale echipei antrenate de Cosmin Contra, dar Olsen a reţinut mingea trimisă din lovitură liberă de Mitriţă (40), iar apoi Keşeru a trimis pe lângă poartă din cădere (40).

Jocul echipei României a fost ceva mai legat în repriza secundă, după intrările lui Hagi şi Coman, însă fără a avea efectul scontat pe tabelă.

Tot oaspeţii au avut ocaziile mai mari, Tătăruşanu salvând golul în min. 59, la lovitura de cap a lui Berg, în urma centrării lui Sebastian Larsson.

Stanciu a tras din marginea careului advers, dar balonul s-a dus alături de poartă (67).

Suedia îşi putea mări avantajul, dar Rus a respins excelent şutul lui Ekdal (70), care a tras în bara transversală un minut mai târziu, de la 12 metri.

În min. 81, arbitrul italian Orsatp a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a procedat la apel făcut către spectatori să dea dovadă de civilizaţie.

România a mai avut două şanse de a marcat măcar golul de onoare, dar şutul lui Hagi (84), de la 22 de metri, s-a dus puţin pe lângă poartă, iar apoi portarul Olsen a respins de sub transversală mingea expediată de Mogoş (88), de la circa 25 metri.

România a evoluat dezamăgitor şi a pierdut clar în faţa Suediei, ratând practic o nouă campanie de calificare. Şansele tricolorilor de a ajunge la turneul final de anul viitor, găzduit de 12 oraşe de pe continent, printre care şi Bucureşti, sunt destul de mici în continuare, fiind nevoie de două victorii în barajul Ligii Naţiunilor, din martie anul viitor, pentru atingerea obiectivului.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ”Wanda Metropolitano” (ora 21:45).

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă