13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportPremieră absolută la CM de Fotbal. Ce s-a întâmplat la meciul Franţa-Australia

Premieră absolută la CM de Fotbal. Ce s-a întâmplat la meciul Franţa-Australia

Reprezentativa Franţei a învins, sâmbătă, la Kazan, cu scorul de 2-1 (0-0), selecţionata Australiei, în prima etapă a Grupei C a Cupei Mondiale de fotbal. În minutul 54, Risdon l-a faultat în careu pe Griezmann, arbitrul nu a dictat iniţial nimic, dar a revenit după câteva momente şi a apelat la asistenţa video. În urma vizionării înregistrării video a fazei, Cunha l-a avertizat pe Risdon şi a dictat penalti, pe care l-a transformat tot Griezmann, în minutul 58.

După numai două minute, Samuel Umtiti a atins mingea cu mâna, comiţând henţ în careu, după o lovitură liberă executată de adversari de pe partea dreaptă. A fost rândul australienilor să ceară insistent lovitură de la 11 metri. După ce a ezitat, Cunha a dictat al doilea penalti al meciului, apoi s-a consultat cu asistenţii din centrul video şi nu a mai revenit asupra deciziei. Jedinak a executat şi a marcat şi el de la 11 metri, în minutul 62.

Francezii au marcat cu noroc golul victoriei, în minutul 81, când Pogba a şutat, iar Behich a devitat balonul, care s-a dus în transversală şi apoi a căzut dincolo de linia porţii lui Ryan. Golul a fost confirmat de tehnologia pe linia porţii (Goal Line Technology). 

Marcatori: Griezmann ’58 (p) Pogba ’81 / Jedinak ’62 (p)

Au evoluat următoarele echipe:

Franţa: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Tolisso (Matuidi ’78), Kante, Pogba – Mbappe (Fekir ’70), Griezmann Giroud ’70) – Dembele. Selecţioner Didier Deschamps.

Australia: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine ’72), Kruse (Arzani ’84) – Nabbout (Juric ’64). Selecţioner Bert Van Marwijk.

Arbitru: Andres Cunha (Uruguay)

A doua partidă din Grupa C, Peru – Danemarca, va avea loc tot sâmbătă, de la ora 19.00.

 

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă