22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPreliminarii EURO 2020: România, egalată in extremis de Norvegia

Preliminarii EURO 2020: România, egalată in extremis de Norvegia

România a început destul de ofensiv şi a avut două situaţii în primele minute, prin Puşcaş (2), care a trimis un şut din întoarcere de la 16 metri, dar peste poartă, şi Benzar (6), un şut de la 20 m, pe lângă poartă.

Norvegia, net superioară fizic, a dominat clar prima repriză, din toate punctele de vedere, şi a avut prima mare ocazie în min. 13, când Oedegaard a trimis un şut cu efect, respins de Tătăruşanu.

Mitriţă a avut o cursă caracteristică în min. 15, dar şutul său a trecut prin faţa porţii. Un minut mai târziu, Stanciu a tras de la 16 metri, dar Jarstein a reţinut.

Scandinavii au mai avut o oportunitate în min. 21, dar şutul lui King de la 20 metri a trecut pe lângă poartă.

Prima parte s-a încheiat cu o acţiune foarte bună a lui Mitriţă, care a pătruns şi a şutat cu stângul (45+1), dar portarul a respins.

La reluare, România a părut mai compactă şi jocul său a avut mai multă consistenţă, însă tot nordicii au avut iniţiativa şi Oedegaard (50) a şutat peste poartă din careu.

Bancu, busculat de Berge în careu, după o combinaţie cu Mitriţă, a obţinut un penalty, dar Puşcaş a tras slab şi Jarstein a apărat.

Momentul bun al României a continuat şi Stanciu a avut o pătrundere încheiată cu şut de la 16 metri, prins de portar (58).

România a reuşit să deschidă scorul în min. 62, când Mitriţă a recuperat o minge degajată de Jarstein, a pătruns şi a şutat cu stângul. Forcingul tricolorilor a continuat cu un şut al lui Stanciu de la distanţă (64), respins în corner de defensiva nordică. La faza care a urmat, Andone a trimis mingea cu capul în transversală (64).

Norvegia a ieşit cu toate forţele la atac, iar Rus a blocat in extremis şutul lui Oedegaard (65), după care Ajer a reluat peste câteva zeci de secunde mai târziu. Tătăruşanu a fost la post la lovitura de cap a lui Johnsen (69), iar Oedegaard (87) a executat peste poartă o lovitură liberă de la 20 metri.

Scandinavii au egalat în min. 90+2, prin Soerloth, cu capul, din centrarea lui Normann, iar oaspeţii putea chiar obţine victoria, dar Tătăruşanu a reţinut mingea trimisă de King (90+3).

Andone a fost aproape să aducă victoria (90+4), dar şutul său a trecut pe lângă poartă.

În meciul tur, din iunie, scorul a fost de 2-2, la Oslo.

România a ajuns la şapte meciuri consecutive fără victorie în faţa Norvegiei, cinci egaluri şi două eşecuri. Ultimul succes al tricolorilor datează din 1986, 3-1.

România este obligată să câştige cu Suedia, pe 15 noiembrie, pentru a păstra şanse de calificare la EURO 2020.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă