7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPercheziţie la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal

Percheziţie la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal

Pot să confirm prezenţa poliţiştilor, dar nu pot oferi detalii suplimentare pentur moment”, a declarat un purtător de cuvânt al BFU, informează lequipe.fr.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliţia ar căuta documente legate de activitatea arbitrilor bulgari.

Meciul Bulgaria – Anglia, disputat luni seară, în preliminariile CE-2020, a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling. Anglia s-a impus în meciul cu Bulgaria, scor 6-0.

După aceste incidente, premierul Boiko Borissov i-a cerut demisia preşedintelui federaţiei de fotbal, Borislav Mihailov.

“După incidentele de noaptea trecută, premierul mi-a cerut suspendare oricărei relaţii cu federaţia bulgară, inclusiv pe partea financiară, mergând până la demisia lui Borislav Mihailov”, a declarat ministrul bulgar al Sporturilor, Krasen Kralev.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al federaţiei afirma că preşedintele Mihailov nu va demisiona şi că statul nu are dreptul să se amestece în fotbal: “Evident că nu va demisiona. Statul nu are dreptul să solicite asta şi să se amestece în fotbal. Federaţia nu poate fi considerată responsabilă pentru huliganismul unui grup de oameni”.

Însă Borislav Mihailov s-a răzgândit după câteva ore şi a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal.

“Astăzi, preşedintele federaţiei bulgare, Borislav Mihailov, şi-a depus demisia, care va fi prezentată vineri membrilor Comitetului Executiv. Decizia sa vine ca urmare a tensiunilor recente. După mulţi ani ca preşedinte şi având în vedere numeroasele sale contacte la nivel înalt în plan internaţional, domnul Mihailov îşi exprimă disponibilitatea de a continua să ajute dezvoltarea fotbalului bulgar în orice mod posibil”, se arată pe site-ul federaţiei bulgare.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă