4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportNicolae Stanciu: Trebuie să începem tare cu Suedia

Nicolae Stanciu: Trebuie să începem tare cu Suedia

”Mister va alege tactica potrivită, dar din experienţa mea la echipa de club (Slavia Praga, n. red.) şi cum tratăm meciurile pe care le jucăm în Champions League, eu cred că ar trebui să începem foarte tare, cu un presing avansat şi să nu-i lăsăm să joace. Dacă renunţi la câţiva metri de teren şi te retragi, iar ei încep să joace şi îşi câştigă încrederea, va fi dificil după”, a spus Stanciu.

”Cu Suedia este cel mai important meci, unul decisiv, cred că toţi jucătorii convocaţi şi staff-ul şi oamenii din jur suntem conştienţi de importanţa acestui meci, atât pentru noi, cât şi pentru ţara noastră, pentru fotbalul românesc. Nu e nevoie să zic că o să dăm totul, pentru că asta facem la fiecare meci”, a mai adăugat internaţionalul român.

Stanciu a subliniat că nu simte presiune înaintea partidelor decisive cu Suedia şi Spania şi a menţionat că ar fi o mândrie ca echipa României se se califice la EURO 2020, turneul final fiind găzduit de 12 oraşe din Europa, printre care şi Bucureşti: ”Nu simt nicio presiune înaintea acestui meci, am mici emoţii. Şi noi ne dorim să fim la EURO 2020, având în vedere că meciurile se vor disputa aici, ar fi o mândrie pentru noi şi pentru ţara noastră implicit ca România să fie acolo. Încercăm să facem tot ce depinde de noi ca să câştigăm acest prim meci. Dacă ne gândim acum la ce vom face cu Spania, cu siguranţă nu vom bate Suedia. Toată atenţia noastră trebuie să fie pentru acest meci”.

Nicolae Stanciu a comentat şi tactica pe care o vor aborda suedezii la Bucureşti: ”Probabil ei vor juca la fel ca în ultimele meciuri, cu acelaşi sistem de joc. Din punctul meu de vedere, nu cred că vor veni la Bucureşti să se apere de la început, să meargă pe varianta egalului. Putem să-i contracarăm, să începem meciul foarte sus, foarte tare, foarte agresiv, să ne ajutăm între noi, să alergăm unul pentru altul, să nu ne uităm urât la colegul de lângă noi când cineva face o greşeală sau pierde o minge. Să poţi să face ambele faze e vital în fotbalul mare”.

”Fizic sunt mai puternici ca noi, îi cunosc, pentru că urmăresc foarte mult fotbal, dar acum îi vizionăm la şedinţe şi primim mai multe informaţii de la Mister. Cred că putem câştiga lupta la mijlocul terenului, dar avem nevoie de multă muncă, agresivitate şi în momentele importante să fim lucizi”, a adăugat fotbalistul care a jucat la FC Vaslui, Steaua, Anderlecht, Sparta Praga şi Al Ahli Jeddah.

Stanciu crede că România mai are o şansă de calificare la EURO 2020 şi prin intermediul Ligii Naţiunilor, dacă va rata accederea directă: ”Singurul meu gând este la partida cu Suedia, pe care vom încerca să o câştigăm la un scor care să ne permită să mergem în Spania şi să luptăm acolo pentru calificare. Dar dacă, Doamne fereşte, nu vom reuşi aceste lucruri, cu siguranţă mă aştept ca echipa Cehiei să câştige acasă cu Kosovo şi va fi o nouă provocare, o nouă şansă pentru noi această Ligă a Naţiunilor (…). Le-am spus colegilor din Cehia că dacă ei o să învingă şi noi nu o să ne calificăm direct, noi vom ajunge în acea semifinală de Liga Naţiunilor, dar şi ei au nevoie să se califice la EURO, iar meciul cu Kosovo e decisiv”.

Stanciu s-a referit şi la cariera sa de până acum la echipa naţională, având 35 de selecţii şi 10 goluri la 26 de ani.

”Sunt destul de mândru de ce am făcut la naţională, în primul rând mă bucur că am atâtea meciuri în echipa naţională, cred că se putea şi mai bine, dar visul meu este să reuşim să ducem naţionala la EURO, indiferent că se va întâmpla în urma acestor două meciuri sau prin Liga Naţiunilor, în luna martie, dacă vom fi acolo”.

”Sunt încrezător în calificare, ştiu că putem să câştigăm acest meci, avem şi ajutorul fanilor, cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă, şi nu mai trebuie să zic că dăm totul…”, a concluzionat Stanciu.

Mijlocaşul a făcut un apel şi la suporteri pentru a avea un comportament civilizat, astfel ca naţionala României să nu fie din nou sancţionată din cauza lor, cum s-a întâmplat la meciurile anterioare: ”Cred că suporterii conştientizează şi ei cât de mult avem nevoie de sprijinul lor şi o să îi rog şi eu să nu facă nimic greşit, ca să nu avem iar terenul suspendat pentru meciurile următoare”.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală, şi reprezentativa Spaniei, luni 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă