20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu părăseşte US Open, fiind învinsă, în runda inaugurală, de Katerina...

Irina Begu părăseşte US Open, fiind învinsă, în runda inaugurală, de Katerina Kozlova

Tenismena Irina Begu a fost învinsă de ucraineanca Katerina Kozlova, o adversară venită din calificări, cu 6-2, 7-6 (7), luni, la arenele Flushing Meadows din New York, în runda inaugurală a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, potrivit Agerpres.

Românca a avut 2-0 în debutul meciului, care apoi a pierdut următoarele șase ghemuri și setul. Begu a condus și în setul al doilea, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând (1-3). La 2-3, Begu și-a pierdut din nou serviciul, Kozlova s-a desprins la 5-2, Irina a revenit, a salvat trei mingi de meci, și a reușit să egaleze, 5-5. La acest scor, românca a ratat două mingi de break, dar a dus setul în tiebreak, unde a avut 6-2 și 7-6, dar a ratat cele cinci mingi de set și Kozlova s-a impus cu 9-7.

Begu o învinsese pe Kozlova în ambele meciuri directe de până acum. Irina s-a impus în fața ucrainencei în 2014 la Tașkent, cu 6-3, 6-1, în primul tur, și în 2015, la Seul, cu 6-2, 6-4, tot în prima rundă.

Irina Begu, care și anul trecut a pierdut tot în primul tur la US Open, va primi 10 puncte WTA și un cec de 50.000 de dolari. Begu va juca și la dublu, alături de Raluca Olaru.

România mai are patru românce în primul tur la simplu, Simona Halep (care o va întâlni pe rusoaica Maria Șarapova), Mihaela Buzărnescu (va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki), Monica Niculescu (va evolua contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) și Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă