16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAndrea Iannone, locul 5 în clasamentul mondial de motociclism. pleacă de la...

Andrea Iannone, locul 5 în clasamentul mondial de motociclism. pleacă de la Ducati la Suzuki

Italianul Andrea Iannone, locul 5 în clasamentul general al Campionatului Mondial de motociclism viteză 2015, va fi pilotul oficial al lui Suzuki în următoarele două sezoane la MotoGP, a anunţat joi constructorul japonez, citat de Agerpres.

Până acum, Andrea Iannone a urcat de trei ori pe podium, concurând pe o motocicletă Ducati.

”Sunt foarte fericit deoarece cred că a venit timpul să devin primul pilot al unei scuderii oficiale şi Suzuki oferă frumoase perspective”, a comentat pilotul care se pregăteşte de Marele Premiu al Italiei, unde anul trecut a plecat din pole position. 

Coechipierul său Andrea Dovizioso şi-a păstrat locul la scuderia italiană şi va disputa deci sezoanele 2017 şi 2018 alături de triplul campion mondial Jorge Lorenzo, care va părăsi Yamaha. 

”Mulţumesc echipei Ducati care m-a susţinut de la debutul meu în MotoGP şi rămân concentrat până la finalul sezonului pentru ca noi să obţinem rezultate bune”, a subliniat Iannone, aflat în MotoGP din 2013. 

Născut în sudul Italiei în august 1989, el a intrat în competiţie la vârsta de 15 ani participând la campionatele italiene şi spaniole. În 2005, el a obţinut trei victorii în Campionatul Mondial de motociclism viteză la clasa 125 cmc, înainte de a trece la Moto2 în 2010 (locul 3 în sezoanele 2010, 2011 şi 2012, cu opt victorii). 

Acest anunţ intervine în ziua în care Maverick Vinales, actualul pilot oficial al echipei Suzuki, şi-a semnat transferul la Yamaha, unde va deveni coechipier cu Valentino Rossi în locul lui Lorenzo.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă