21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportItalia, adversara României în barajul Fed Cup

Italia, adversara României în barajul Fed Cup

În urma tragerii la sorți de la Londra, echipa de tenis feminin a României va disputa barajul pentru menținerea în elita Fed Cup pe teren propriu, în compania Italiei.

Semifinalistă anul trecut și învinsă în weekend de Rusia, cu 3-2, în meciul pentru calificarea la turneul final al competiţiei din acest an, România a fost cap de serie la tragerea la sorți și va avea marele avantaj al terenului propriu.

Totuși, misiunea „tricolorelor” va fi una nu tocmai facilă, având în vedere că sunt șanse foarte mici ca Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu să onoreze convocările. Acestea au declarant încă de la startul sezonului că principalul lor obiectiv pentru 2020 va fi calificarea la Jocurile Olimpice. Singura care are șanse să revină în echipă este Mihaela Buzărnescu, care se recuperează după intervenția chirurgicală pe care a suferit-o la umăr. Cel mai probabil, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, se va baza pe același nucleu de jucătoare ca și la meciul cu Rusia. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

Peninsularele au un moral ridicat, după ce și-au câştigat toate meciurile din Grupa I valorică a zonei Euro-Africane. Pentru a prinde locul de baraj, italiencele au învins Austria, cu 3-0, Estonia, cu 2-1, și Grecia, cu 3-0.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA. Este vorba despre Jasmine Paolini, clasată pe 94, şi Camila Giorgi, care se află pe locul 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone (149 WTA), Martina Trevisan (152 WTA) și Elisabetta Cocciaretto (154 WTA).

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori. Italia conduce cu 2-1 în meciurile directe. Singurul succes al României a fost obținut în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu.

Meciul de baraj se va disputa în zilele de 17 și 18 aprilie și va fi găzduit, cel mai probabil, de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, devenită de ceva vreme „casa” echipei de Fed Cup.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă