9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportÎnotătorul chinez Sun Yang ar putea fi suspendat pentru opt ani

Înotătorul chinez Sun Yang ar putea fi suspendat pentru opt ani

Triplu campion olimpic la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, precum şi deţinătorul a 11 titluri mondiale între 2011 şi 2019, Sun Yang va fi prezent la audierea de la Montreux (Elveţia), conform secretarului general al TAS, Mathhieu Reeb.

Un raport exploziv al comitetului antidoping al FINA, redactat în luna ianuarie, a confirmat că înotătorul a distrus în luna septembrie 2018 propriul său eşantion de sânge cu un ciocan, în cursul unui control inopinat.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a depus apelul la TAS după ce Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) l-a absolvit de vină pe Sun Yang, invocând un viciu de formă, ceea ce i-a permis sportivului chinez (27 ani) să participe la Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud), la finele lunii iulie, unde mai mulţi înotători şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prezenţa sa.

Astfel, australianul Mack Horton şi-a arătat ostentativ nemulţumirea faţă de Sun, devenit campion mondial la 400 m pentru a patra oară consecutiv, refuzând să urce pe podium pentru a-şi primi medalia de argint.

AMA/|WADA, care susţine că înotătorul “a refuzat voluntar să se supună unei recoltări de probe”, reclamă o suspendare care poate fi cuprinsă între doi şi opt ani.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă