8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportIndian Wells: Wozniacki, în optimi, Serena, eliminată de sora Venus

Indian Wells: Wozniacki, în optimi, Serena, eliminată de sora Venus

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, învingând-o în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, pe belarusa Aleksandra Sasnovici, într-o partidă disputată luni.

Wozniacki o va avea ca adversară în turul următor pe rusoaica Daria Kasatkina, care a reuşit să o elimine pe americanca Sloane Stephens, cap de serie numărul 13, în faţa căreia s-a impus cu 6-4, 6-3.

Stephens, câştigătoarea ultimei ediţii a US Open, care va împlini 25 de ani săptămâna viitoare, s-a înclinat după mai puţin de 90 minute de joc, în faţa unei adversare cu cinci ani mai tânără.

Caroline Wozniacki (27 ani) poate reveni în fruntea ierarhiei mondiale dacă va câştiga turneul de la Indian Wells, iar românca Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, nu se va califica în finală.

Tot luni a părăsit competiţia şi deţinătoarea titlului la Indian Wells, rusoaica Elena Vesnina, învinsă în două seturi, 7-5, 6-2, de germanca Angelique Kerber.

Ucraineanca Elina Svitolina, numărul patru mondial, a fost învinsă în turul al treilea de Carla Suarez Navarro (27 WTA) cu 7-5, 6-3. 

 

Serena, învinsă de Venus

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, revenită în competiţie după o pauză de 14 luni, a fost învinsă în două seturi, 6-3, 6-4, de sora sa mai mare, Venus Williams, într-o partidă din turul al treilea al turneului WTA de la Indian Wells (SUA), disputată luni.

Aceasta a fost al 29-lea duel dintre surorile Williams şi al 12-lea câştigat de Venus, celelalte 17 întâlniri încheindu-se cu victoria Serenei.

Venus Williams (37 ani), ocupanta locului 8 mondial, care nu o mai învinsese pe sora sa din 2014, s-a impus după o oră şi 27 minute de joc, calificându-se în optimile de finală ale competiţiei californiene, unde o va avea ca adversară pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 21, care a trecut cu 6-3, 6-3, de germanca Julia Goerges (nr.12).

Serena Williams (36 ani), fostă numărul unu mondial, nu mai evoluase într-o competiţie oficială din circuitul WTA din ianuarie 2017, când reuşise să îşi treacă în palmares al 23-lea său titlu de Mare Şlem, după succesul de la Australian Open. Ea a adus pe lume o fetiţă, Alexis Olympia, în luna septembrie, rodul relaţiei cu omul de afaceri Alexis Ohanian, co-fondatorul reţelei Reddit.

“Nu a fost un meci uşor, însă este bine să dispuţi meciuri de o astfel de intensitate, chiar dacă nu joc la nivelul la care îmi doresc. Deşi nu am mai jucat de peste un an, sunt dezamăgită că am pierdut. Nu aş fi jucătoarea care sunt dacă aş spune altceva. Mă aşteaptă încă multă muncă, însă ştiu că pot să reuşesc”, a declarat Serena Williams după meciul cu sora sa.

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă