10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleUEFA va lua măsuri disciplinare împotriva cluburilor Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul

UEFA va lua măsuri disciplinare împotriva cluburilor Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul

Olympique Lyon va trebui să răspundă în fața comisiei UEFA pentru deficiențele organizatorice, legate în special de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazdă în timpul meciului de joi din prima manșă a sferturilor de finală din Europa League.

Clubului francez i se reproșează și invadarea terenului de către fani, după cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon, .

Beșiktaș Istanbul va trebui să plătească pentru obiectele aruncate din tribune, precum și incidentele provocate de fanii echipei.

Nu a fost fixată deocamdată nicio dată a audierilor și nici a verdictului, UEFA precizând că va oferi alte detalii legate de acest subiect în următoarele zile, conform Agerpres.

Confruntările dintre fanii celor două formații au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.

Între 15.000 și 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniți din Franța sau din țările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniți de la Istanbul și cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Poliția franceză a anunțat că a arestat 12 suporteri ai echipelor Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul în urma incidentelor care au avut loc joi seara, soldate cu șapte răniți.

Olympique Lyon s-a impus cu 2-1 în partida cu Beșiktaș, grație golurilor marcate în finalul jocului de Corentin Tolisso (min.83) și Jérémy Morel (min.84), după ce turci au condus la pauză cu 1-0, după reușita lui Ryan Babel (min.15).

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă