20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleTrei candidați la funcția de președinte UEFA. Cine poate lua locul lui...

Trei candidați la funcția de președinte UEFA. Cine poate lua locul lui PLATINI

UEFA a validat vineri trei candidaţi la funcţia de preşedinte al forului fotbalistic european, informează AFP citată de Agerpres.

Cei trei camdidați sunt președinți de federații naționale: slovenul Aleksandar Ceferin, olandezul Michael van Praag şi spaniolul Angel Maria Villar.

Data limită de depunere a candidaturilor fusese fixată pentru miercuri. 

Angel Maria Villar, 66 de ani, aflat de 27 de ani la conducerea federaţiei spaniole, este şi preşedinte interimar al UEFA, după ce Michel Platini a fost suspendat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pe 9 mai, din orice activitate legată de fotbal. 

Aleksandar Ceferin, un jurist de 48 de ani, care conduce fotbalul sloven din 2011, nu are nicio funcţie în cadrul UEFA, spre deosebire de cei doi concurenţi ai săi, ceea ce reprezintă un posibil atu pentru el. 

Michael van Praag, 68 de ani, este vicepreşedinte la UEFA şi membru al comitetului executiv. 

UEFA îl va alege pe succesorul lui Platini la un congres extraordinar ce va avea loc pe 14 septembrie la Atena. 

Candidaţii vor fi supuşi și unui control de eligibilitate condus de FIFA, deoarece preşedintele UEFA devine automat vicepreşedinte al forului fotbalistic mondial. 

Două femei şi-au depus candidatura pentru postul feminin rezervat UEFA în cadrul Consiliului FIFA. Este vorba de Laura McAllister, de la Federaţia galeză, şi de Evelina Christillin, de la Federaţia italiană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă