20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTRANZACŢIE. Primarul Sectorului 3 este urmărit penal pentru evaziune fiscală. Ionuţ Negoiţă...

TRANZACŢIE. Primarul Sectorului 3 este urmărit penal pentru evaziune fiscală. Ionuţ Negoiţă vinde Dinamo să-i astupe fratelui gaura de la ANAF

Supărat foc după eşecul suferit sâmbătă în faţa Concordiei Chiajna, Ionuţ Negoiţă, finanţatorul echipei Dinamo Bucureşti, a răbufnit şi a anunţat că este dispus să renunţe la clubul din Ştefan cel Mare.

„Fiind singur la club, am nevoie de ajutoare. Sunt dispus să cedez acest club. Am făcut tot ce am putut, eforturi supraomeneşti chiar, dar nu merită să le mai fac. Mi-au creat doar probleme aceste eforturi, dar le-am făcut pentru echipa mea de suflet. Vreau să găsesc pe cineva căruia să-i dau clubul. Vreau să cedez clubul total. Îl cedez unei persoane sau unor persoane care pot dovedi că pot face mai mult decât mine. (…) Îmi doresc să vină altcineva şi să preia clubul cu totul. Din păcate, în România sunt doar pretenţii şi totul pică în sarcina unui singur om. Avem pretenţii, vrem multe şi toată lumea stă la cotitură să ciupească“, a declarat Negoiţă la DigiSport.

Nici n-a apucat bine Ionuţ Negoiţă să facă această declaraţie, că a ieşit la rampă Vasile Turcu, fost acţionar la Dinamo, care a spus că este tentat să revină în Ştefan cel Mare, însă nu singur.

„Nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu domnul Negoiţă. Dar o să discut cu domnul Badea, poate reuşim să ne strângem câţiva acţionari şi să preluăm clubul. Trebuie să formăm un grup de patru-cinci inşi, să punem fiecare câte două milioane de euro pe an. Aşa, s-ar crea un buget de 10 milioane, care e suficient pentru România în momentul actual. Ne gândim, dar să vedem, pentru că din fotbal nu scoţi bani. Dacă intrăm, suntem decişi să facem treabă, nu poţi să te joci cu un club ca Dinamo“, a declarat Turcu.

El a precizat că nu are bani să susţină echipa pe cont propriu şi că dacă nu îşi va găsi parteneri, nu se va implica singur la Dinamo.

„La Dinamo trebuie investiţii majore, cu un buget de patru-cinci milioane de euro anual, nu ai ce face. Domnul Negoiţă nu şi-a dat seama că Dinamo e un club prea mare“, a mai spus Turcu.

Robert Negoiţă, dator la Fisc cu 20 milioane de euro

Anunţul lui Ionuţ Negoiţă poate fi pus pe seama unei răbufniri de moment, dar poate avea şi o altă explicaţie – problemele financiare şi legale cu care se confruntă fratele său, Robert Negoiţă, primarul PSD al sectorului 3.

„În perioada 2005-2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei“, anunţa Direcţia Naţională Anticorupţie la mijlocul lunii mai.

Procurorii explicau atunci că, pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță „a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate“.

Concret, deși scriptic apartamentele cu pricina au fost construite de persoana fizică Robert Negoiță, după finalizare acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând uneia din firmele la care acesta era acționar.   

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă