13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleȘapte oameni au murit electrocutaţi în timpul meciului Manchester - Anderlecht

Șapte oameni au murit electrocutaţi în timpul meciului Manchester – Anderlecht

Cel puţin şapte persoane au murit în Nigeria după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut pe clădirea în care urmăreau la TV meciul dintre Manchester United şi Anderlecht, din sferturile de finală ale Europa League, scrie vineri BBC citat de Mediafax.

Incidentul a avut loc în oraşul Calabar, din sudul Nigeriei. Cel puţin 30 de oameni au fost transportaţi la spital cu ambulanţele sosite rapid la locul incidentului, scriu jurnaliştii britanici. Martorii oculari au încercat să descrie scena petrecută, susţinând că au auzit o explozie puternică de la un transformator de electricitate, care a cauzat căderea cablului de tensiune peste clădire.

Unul dintre aceştia a declarat că a numărat "cel puţin 16 cadavre, inclusiv copii", la locul accidentului. Totuși, zeci de oameni ar fi reuşit să scape din zona incidentului.

Clubul Manchester United a reacţionat la aflarea veştii, pe contul oficial de Twitter, postând un mesaj de susţinere a familiilor şi prietenilor victimelor din Nigeria. "Gândurile noastre bune merg către fanii lui Manchester United, prietenii şi familiile afectate de tragedia din Calabar, Nigeria", au scris oficialii clubului britanic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă