19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePMB vrea să schimbe gazonul de pe Arena Națională, înaintea partidei dintre...

PMB vrea să schimbe gazonul de pe Arena Națională, înaintea partidei dintre FCSB şi Sporting Lisabona

Primăria Municipiului București a anunțat că va schimba suprafaţa de joc de pe Arena Naţională, după ce gazonul de pe cel mai scump stadion al ţării a arătat rău la ultimele meciuri, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Operaţiunea va demara, marţi, 15 august, finalizându-se până la partida dintre FCSB şi Sporting Lisabona. Costul total al lucrărilor nu va depăşi 100.000 de euro. Ultima schimbare gazon octombrie 2016, iar suprafaţa a fost adusă din Ungaria.

"Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă pe Arena Naţională, dar şi din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat. Astfel, imediat după meciul Steaua – Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialişti în întreţinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafaţa de joc şi a lua de urgenţă măsurile care se impun astfel încât meciurile programate, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Rezultatele analizelor au fost acelea că suprafaţă de joc trebuie schimbată de urgenţă având în vedere că, în perioada 22 august – 1 septembrie, pe Arena Naţională vor avea loc trei meciuri importante. Procesul de schimbare va începe de mâine, 15 august şi se va termina vineri noapte, 18 august. Noul gazon este produs în România, a fost însămânţat în septembrie 2016 şi aclimatizat pe condiţiile din ţară noastră.

Precizăm, de asemenea, că PMB a demarat procedura de achiziţie a unor ventilatoare speciale care să permită, îndeosebi în sezonul cald, ventilarea la nivelul gazonului, umidificarea şi răcirea temperaturii", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă