23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePerformanță extraordinară pentru Juventus Torino: Câștigă, pentru a cincea oară la rând,...

Performanță extraordinară pentru Juventus Torino: Câștigă, pentru a cincea oară la rând, titlul în Serie A

Juventus Torino a câștigat un nou titlu de campioană, într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, Serie A. Trofeul cu numărul 32 părea departe de "Bătrâna Doamnă", după primele 10 etape, atunci când acumulase numai 12 puncte şi se afla la 11 lungimi de liderul Roma, la 9 puncte de Inter şi Fiorentina şi la 8 de Napoli.

A urmat apoi o serie incredibilă a piemontezilor, care şi-au adjudecat 73 dintre următoarele 75 de puncte, câştigând 24 de meciuri şi remizând doar o dată, pe terenul Bolognei, 0-0. De pe 28 octombrie, când Juve era pe locul 12, elevii lui Max Allegri au înscris 56 de goluri şi au primit doar 9, având acum cea mai bună apărare (18 goluri încasate) şi al treilea cel mai bun atac (67 de goluri marcate).

Juventus a profitat și de pasul greşit făcut de Napoli, pe terenul Romei (0-1), şi a devenit pentru a cincea oară consecutiv campioana din Serie A TIM, cu trei etape înainte de finalul campionatului, performanţă care părea imposibil de realizat, după startul fals de sezon.

Este a doua oară în istoria clubului când bianconerii îşi adjudecă cinci scudetti la rând, după cele din perioada 1931-1935. Ultima echipă care reuşise această performanţă fusese Inter, între 2006 şi 2010.

Portarul Buffon contribuție esențială la reușita echipei

Veteranul Gianluigi Buffon a avut şi el un aport important la câştigarea unui nou titlu: a stabilit un nou record de invincibilitate, după ce nu a primit gol 973 de minute. Evoluţia din acest sezon a internaţionalului de 38 de ani a fost oglindită de intervenţia din finalul meciului din etapa a 34-a, de la Florenţa, atunci când a apărat un penalty executat de Kalinic.

Pentru Juventus urmează Finala Cupei

Finala Cupei Italiei dintre Juventus şi Milan se va disputa sâmbătă, 21 mai, de la ora 21:45. iar cu această ocazie Juventus poate să realizeze dubla Cupa și Campionatul două sezoane la rând.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă