12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia-Kazahstan: O confruntare doar pentru palmares

România-Kazahstan: O confruntare doar pentru palmares

Partida României din această seară, cu Kazakhstan, va fi debutul fostului antrenor de la Dinamo, Cosmin Contra, cu tricolorii.

Acesta l-a înlocuit pe Christoph Daum, după ce echipa națională a rămas fără nicio șansă de a se califica la Campionatul Mondial din Rusia.

Meciul de la Ploiești, transmis de TVR 1, de la ora 21:45, va fi doar unul de palmares, după o campanie foarte modestă a României, care a obținut în preliminarii doar două victorii, ambele cu Armenia (5-0 și 1-0). După jocul cu Kazakhstan, România va juca duminică ultimul meci din preliminarii, cu Danemarca, în deplasare, la Copenhaga.

“Eu am găsit un grup bun, o atmosferă plăcută, există poftă de antrenamente, există poftă de a prinde ideile pe care le-am transmis.

Au fost niște idei simple, pe care le spun din inimă. Sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, pentru că nu pot schimba multe în trei zile de antrenament. Sper să se vadă o schimbare în atitudine, sper să se vadă că luptăm pentru fiecare minge”, a fost mesajul lui Cosmin Contra, înaintea partidei cu Kazakhstan.

Două trofee -pentru -fostul jucător al -Milanului

 

După despărțirea de Christoph Daum, Federația Română de Fotbal a încercat să-l aducă în fruntea tricolorilor pe Dan Petrescu, însă fostul fundaș al lui Chelsea a ales să continue la CFR Cluj, unde se bate la titlu cu FCSB.

În aceste condiții, FRF l-a numit selecționer pe Cosmin Contra, asta deși Dinamo a trecut în ultimul timp printr-o perioadă destul de grea, sub comanda sa.

La 41 de ani, noul tehnician al naționalei nu are o experien-ță atât de bogată ca antrenor. El și-a început cariera în 2010, la Timișoara, ajungând apoi inclusiv în Primera Division, unde a pregătit-o pe Getafe, echipă pentru care a și jucat, între 2005 și 2010.

Antrenorul Cosmin Contra are în palmares două trofee: în 2013 a cucerit Cupa României, cu Petrolul Ploiești, iar apoi a câștigat Cupa Ligii, în acest an, pe banca lui -Dinamo.

 

Chiricheș așteaptă un stadion plin la Ploiești

 

Deși România nu mai are șanse să ajungă la Mondialul din Rusia, căpitanul Vlad Chiricheș așteaptă un stadion plin la Ploiești, o arenă cu o capacitate de 15.000 de locuri.

În aceste preliminarii, naționala a jucat pe Arena Națională, cu Polonia și Armenia, dar și la Cluj-Napoca, cu Muntenegru și Danemarca.

“E important să avem susținerea publicului, iar fanii să vină în număr cât mai mare la meci. Cred că eram ușor dezamăgiți de ce s-a întâmplat în decursul campaniei, aveam nevoie de un om care să ne sprijine mai mult. Sunt 100% bine din punct de vedere fizic. E un nou început, nu ar trebui să vorbim prea mult, ci să demonstrăm de ce suntem în stare pe teren. Am fost căpitan în decursul acestei campanii, îmi doream să rămân căpitanul echipei naționale”, a afirmat fundașul lui Napoli.

 

Alex Ioniță, convocat în premieră la națională

 

Cosmin Contra pregătește și campania viitoare, pentru EURO 2020, așa că a decis să-l cheme la prima reprezentativă pe mijlocașul Astrei, Alex Ioniță (22 de ani). Fostul jucător al Rapidului este gata de debutul la naționala României, Ioniță având șanse mari să fie chiar titular în duelul cu Kazakhstan.

Ajuns un veritabil lider la Astra, după ce formația din Giurgiu i-a pierdut pe Budescu, Alibec, Niculae sau Teixeira, Ioniță a marcat 4 goluri în acest sezon de Liga 1 și a fost unul dintre cei mai buni jucători din campionatul României.   

 

Țucudean, chemat de urgență în locul lui Bogdan Stancu

 

C

osmin Contra l-a luat în lot pe George Țucudean, pe ultima sută de metri. Vârful Viitorului, în mare formă după cele patru goluri marcate cu CSM Poli -Iași (5-2), l-a înlocuit pe Bogdan Stancu, după ce atacantul lui Bursaspor s-a accidentat.

Țucudean (26 de ani) este unul dintre golgheterii Ligii 1, la finalul turului. Atacantul Viitorului a încheiat prima parte a campionatului cu 6 goluri marcate, fiind la egalitate cu Alex Tudorie (Voluntari), Laurențiu Buș (Botoșani) și Paul Batin (Chiajna).

Cum tricolorii nu mai au nimic de pierdut, Cosmin Contra este gata să folosească o formulă ofensivă în fața unui adversar modest, pe care nu l-am bătut însă la Astana, unde meciul tur s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Cel mai probabil, Florin Andone va fi vârf împins, iar în spatele său vor juca Ioniță, Budescu și Băluță, mijlocași extrem de tehnici și cu o viteză bună, capabili oricând să producă o fază spectaculoasă.

Pentru postul de portar este preferat în continuare Ciprian Tătărușanu, care a avut evoluții excelente în -tricoul lui Nantes. Fostul -stelist a primit doar două goluri, de când a ajuns în Ligue 1.

 

Lotul României

Echipa probabilă în meciul cu Kazakhstan Tătăruşanu – R. Benzar, Chiricheş, Dr. Grigore, Cr. Ganea – Pintilii, R. Marin – Al. Ioniţă, Budescu, Băluţă – Fl. Andone.

 

Lotul României pentru dubla cu Kazakhstan
și Danemarca

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruña), Bogdan Lobonț (AS Roma), Florin Niță (FCSB)

Fundași: Romario Benzar (FCSB), Sergiu Hanca (Dinamo), Cosmin Moți (Ludogorets), Vlad Chiricheș (Napoli), Dragoș Grigore (Al-Sailiya), Mihai Bălașa (FCSB), Cristian Ganea (Viitorul)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FCSB), Ovidiu Hoban (CFR Cluj), Răzvan Marin (Standard), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Alexandru Băluță (CSU Craiova), Gheorghe Grozav (Karabukspor), Nicușor Bancu (CSU Craiova), Constantin Budescu (FCSB), Alexandru Ioniță (Astra), Ciprian Deac (CFR Cluj)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruña), Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Țucudean (Viitorul)

 

Cosmin Contra este optimist pentru primul său meci la naționala României                  foto agerpres

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă