21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleNoul președinte FIFA, Gianni Infantino, are un salariu de 1,38 milioane de...

Noul președinte FIFA, Gianni Infantino, are un salariu de 1,38 milioane de euro pe an

Salariul președintelui Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a fost fixat la 1,5 milioane de franci elvețieni pe an (1,38 milioane euro), mai puțin cu 25 la sută decât remunerația predecesorului său Joseph Blatter, a anunțat FIFA, informează Agerpres.

“Subcomisia de remunerații și președintele FIFA s-au pus de acord pentru un salariu anual brut de 1,5 milioane de franci elvețieni, plus avantaje în natură”, a precizat FIFA într-un comunicat.

Aceste avantaje în natură sunt constituite din mașină, locuință de serviciu, precum și cheltuieli în valoare de 2.000 de franci elvețieni pe lună, a precizat FIFA, subliniind că salariul anual al lui Infantino pentru 2016 va fi mai mic cu 25 la sută decât remunerația anuală medie, salariu și bonusuri incluse, încasată de Blatter între 2010 și 2015.

Acest contract a intrat în vigoare pe 27 februarie 2016, a precizat FIFA.

În comunicat, FIFA a subliniat că niciun bonus nu va fi acordat patronului fotbalului mondial în 2016, “politica de remunerație actuală a FIFA fiind inadecvată și deschizând calea unor disfuncționalități”.

Începând din 2017, Infantino va putea încasa totuși bonusuri, în baza unor criterii obiective în curs de elaborare care vor ține cont de misiunile și de finanțele FIFA, precum și de rezultatele reformelor angajate de instituție.

Chestiunea salariului lui Infantino a fost analizată în amănunt după dezvăluirile privind îmbogățirea mai multor cadre ale instanței mondiale a fotbalului, între care fostul președinte Sepp Blatter, care a încasat 3,28 milioane euro în 2015, conform cifrelor FIFA.

Blatter, în vârstă de 80 de ani, președinte al FIFA timp de 17 ani, a fost nevoit să renunțe la mandatul său pe 2 iunie 2015, imediat după realegerea pentru un al cincilea mandat, după acuzații de corupție care au vizat mai mulți membri ai instituției și un val de arestări lansat de justiția americană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă