Mircea Lucescu crede că ar face față oricărui patron italian

de Andrei Mărgăritescu , 21 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:44, 21 februarie 2016
Mircea Lucescu crede că ar face față oricărui patron italian

Antrenor la Inter Milano în finalul anilor ’90, tehnicianul de 70 de ani a declarat pentru publicația italiană Tuttomercatoweb că trupa lui Roberto Mancini e obligată să se califice în Champions League în acest sezon şi speră ca meciul cu Sampdoria să dea semnalul unei reveniri a trupei de pe Giusseppe Meazza.

Întrebat dacă ia în calcul o revenire în Serie A la finalul sezonului, Mircea Lucescu a precizat că e „prea bătrân“ pentru o nouă experienţă în fotbalul Italian. Totuşi, Il Luce se declară convins că ar face faţă colaborării cu orice patron din peninsulă, inclusiv cu excentricul Maurizio Zamparini de la Palermo. „Nu ştiu ce se întâmplă cu Inter. Această echipă trebuie să se califice în Champions League, nu poate să mai stea încă un an pe afară. Sper ca Mancini să găsească soluţiile pentru a începe să câştige meciuri. A început sezonul foarte bine şi Inter arăta ca o echipă capabilă să câştige campionatul. Apoi s-a întâmplat ceva. Dar e încă timp să-şi revină. Inter e o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bine pregătit“, a precizat Mircea Lucescu în interviul pe care l-a acordat înainte de partida Inter-Sampdoria, citat de Mediafax. 

Antrenorul a explicat că la actuala sa echipă, Şahtior Donețk, s-au schimbat foarte multe. „Condiţiile în care ne facem treaba nu sunt uşoare: să găsim terenuri unde să ne antrenăm şi alte probleme de zi cu zi. Pentru Italia sunt prea bătrân, dacă m-aş întoarce i-aş face concurenţă lui Reja (n.r. - Edoardo Reja, tehnicianul lui Atalanta, tot în vârstă de 70 de ani). Dar e adevărat că ai nevoie de experienţă... Am avut atâţia preşedinţi speciali. După ce am lucrat cu Anconetani (n.r. fostul patron de la Pisa), aş putea fi angajat de orice preşedinte, chiar şi de Zamparini“, a declarat Mircea Lucescu.

Românul antrenează Şahtior Doneţk din 2004. În ultima perioadă s-a speculat pe seama unei despărţiri a tehnicianului român de formaţia din Ucraina, cu Turcia cea mai probabilă destinaţie. De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a antrenat patru echipe din Italia: Pisa, Brescia, Reggiana şi Inter Milano. Clubul Trabzonspor a anunţat, sâmbătă, că îşi doreşte ca Mircea Lucescu să preia postul de antrenor principal după ce îi va expira contractul cu Şahtior Doneţk, dar, pentru a nu afecta situaţia românului, subiectul este încheiat din partea sa până la terminarea actualului acord al tehnicianului. „Se ştie că ne dorim şi ne străduim să îl aducem pe Mircea Lucescu la Trab-zonspor după ce îi va expira contractul cu Şahtior Doneţk.

După cum se ştie, echipa Şahtior Doneţk este angrenată în Liga Europa şi în campionatul Ucrainei. Pentru a nu afecta relaţia pe care o are Mircea Lucescu cu echipa sa până la expirarea contractului, din partea noastră subiectul este încheiat“, se arată în comunicatul postat pe site-ul grupării din Trabzon. Presa turcă a scris în ultimele zile că Lucescu ar fi ajuns la un acord de principiu cu Trabzonspor, informaţie dezminţită de tehnician pe site-ul oficial al clubului Şahtior. „Vreau să fie foarte clar: nu am promis nimic nimănui, nu am discutat cu nimeni. Am un contract cu Şahtior, care expiră în luna mai, iar în mai voi decide ce voi face mai departe. Pentru mine a fost, este şi va fi o singură prioritate - Şahtior. Am trăit multe momente frumoase cu Şahtior şi nu vor fi uitate niciodată“, a declarat antrenorul român.   

Comentarii

  • neagra'i barba

    22 februarie 2016 17:08

    numa' sa mai vrea si el, patronu ' . Cu toate acestea Mircea Lucescu ramane cel mai mare creator de echipe pe care l-a avut fotbalul romanesc ! Acum, nu mai sunt la moda astfel de antrenori la echipele mari, cu pretentii !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design