10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleMihai Stoica, fostul manager de la STEAUA, poate fi eliberat condiţionat

Mihai Stoica, fostul manager de la STEAUA, poate fi eliberat condiţionat

Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni, primită în dosarul transferurilor de jucători, a stabilit, joi, Comisia de la Penitenciarul Jilava, informează Mediafax.

Comisia va trimite dosarul lui Stoica la Judecătoria Sectorului 4.

Mihai Stoica, fost manager general al FC Steaua, a primit aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată, după ce Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Jilava a constatat că întrunește condițiile necesare, conform unor surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Penitenciarul Jilava, în urma avizului dat de comisia de liberări condiţionate, urmează să trimită dosarul Judecătoriei Sectorului 4, instanţă care va decide dacă admite sau respinge propunerea.

Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 4 nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti, care în final va dispune cu privire la eliberarea condiţionată. Fostul manager general al FC Steaua ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberare sa condiţionată.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, şi pe Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Între timp, Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu au fost eliberaţi condiţionat.

Tribunalul Ilfov a decis pe 4 noiembrie, definitiv, ca fostul internaţional Gheorghe Popescu să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă