12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Finală Juventus - Barcelona, după ce Real Madrid a fost...

Liga Campionilor: Finală Juventus – Barcelona, după ce Real Madrid a fost eliminată

Juventus a reușit o calificare spectaculoasă, în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o pe Real Madrid, cu scorul general de 3-2. Pe Santiago Bernabeu, în partida retur, scorul s-a terminat 1-1.

Juventus s-a calificat în finală, după 12 ani de pauză, timp în care nu a mai disputat nici măcar o semifinală a competiției. Performanța echipei lui Massimiliano Allegri a venit după o dublă manșă plină de dramă. În Italia, alb-negrii s-au impus cu 2-1, după ce Real reușise să egaleze. În meciul retur, de miercuri seară, din nou Juventus a fost echipa a schimbat situația de pe tabelă, reușind să egaleze în repriza a doua, după care a menținut intactă poarta lui Buffon.

Golurile au fost marcate de Ronaldo (penalti, minutul 23), pentru Real, respectiv de Morata (minutul 57), pentru Juventus.

După ce a jucat finala din 2003, pe care a pierdut-o în fața conaționalilor de la AC Milan, Juventus va întâlni de această dată o echipă mult mai puternică, FC Barcelona.

Citește și Bayern Munchen – Barcelona: 3-2. Echipa lui Messi, calificată în finală, după scorul din tur

——

Live Text Real Madrid – Juventus: 1-1 (2-3 general)

FINAL DE MECI

Min 90+4: Juventus s-a dus în jumătatea adversă. Nu mai poate pierde calificarea.

Min 90+2: Una dintre ultimele faze îi aduce pe fanii Realului la exasperare. Buffon a reușit să rețină un balon dintre picioarele adversarilor.

Min 90+1: Ronaldo își pune din nou coechipierii în atac, dar James Rodriguez nu ajunge un balon, iar italienii recuperează.

Min 90: Chicharito și Isco ratează o fază care putea duce la golul de 2-1.

Min 89: SCHIMBARE Juventus: Pogba este înlocuit de Pereyra.

Min 88: Pogba are un șut bun pe centrul porții, dar Casillas respinge.

Min 87: Fază spectaculoasă, pe cont propriu, a lui Paul Pogba. Obține, după o incursiune în terenul advers, o lovitură liberă. Realul revine în scurt timp la balon.

Min 86: Real Madrid face presing, dar italienii se apără bine.

Min 84: SCHIMBARE, Juventus: Alvaro Morata este înlocuit de Llorente.

Min 83: Buffon este un monument de siguranță în apărarea lui Juventus. Fiecare centrare în careul italienilor a fost prins fără probleme de portarul italian.

Min 81: Real mai ratează o ocazie. În urma unui carambol, Bale prinde o pasă bună pentru Kroos, dar neamțul nu face decât să îi paseze lui Buffon.

Min 79: SCHIMBARE Juventus: Andrea Pirlo este înlocuit de Barzagli. Veteranul lui Juventus este aplaudat de un stadion întreg, fanii lui Real fiind adevărați cunoscători ai fotbalului. Pirlo rămâne un simbol al fotbalului, indiferent pentru cine ar juca.

Min 77: Fază periculoasă a Realului. Bale sprintează, trimite spre Chicharito, în fața porții, dar acesta nu reușește să reia.

Min 76: GALBEN, Juventus: Lichtsteiner primește cartonaș pentru tragere de timp.

Min 75: Real urcă pe flancul stâng, pe partea lui Ramos. Marcelo obține un corner, cu toate că a încercat să scoată un penalti.

Min 72: Ratare uriașă, Real: Bale trimite puțin peste poartă, cu capul, din 3 metri!

Min 72: Realul a devenit din nou mai agresivă.

Min 70: GALBEN, Juventus: Vidal primește galbenul.

Min 70: Ocazia meciului, Juventus: Marchisio ratează singur cu portarul, după ce a primit o pasă excelentă în careu. Paradă a lui Casillas, ratare incredibilă pentru Marchisio!

Min 67: SCHIMBARE, Real: Benzema este înlocuit cu Chicharito.

Min 66: Fază frumoasă de contraatac a itelienilor, cu Marchisio și Morata pe flancuri. Totuși galacticii recuperează și pleacă și ei pe contraatac.

Min 64: Juventus se apără pe toate liniile. Pogba face joc de posesie în apropiere de propriul careu. Presiunea pusă de galactici este tot mai mare.

Min 62: Ocazie mare, Real: Pasă cu călcâiul a lui Rodriguez pentru Marcelo, care reia pentru Bale. Galezul trimite pe lângă poartă.

Min 60: Real trebuie să mai înscrie de 2 ori pentru a se califica, sau o singură dată pentru a trimite meciul în prelungiri. Juventus încearcă acum să facă posesie.

Min 57: GOOOL, Juventus: Alvaro Morata egalează! Duelul va deveni unul infernal!

Min 54: Ocazie, Juventus: Italienii ratează o ocazie poate unică. Realul a rămas descoperită în defensivă, dar italienii nu au reușit să profite de contraatac.

Min 53: Ocazie, Real: Marcelo trimite o minge cu pământul, dar balonul trece pe lângă poarta lui Buffon.

Min 51: Ocazie MARE, Juventus: Marchisio trimite o torpilă de la distanță, iar balonul se duce puțin pe lângă poarta lui Casillas.

Min 50: Realul face din nou presing. Italienii ies cu greu din propria jumătate.

Min 47: Realul sufocă defensiva italienilor. Juventus rezistă însă.

Min 46: A început repriza a doua. Galacticii continuă să fie echipa mai periculoasă și în startul reprizei a doua.

FINALUL PRIMEI REPRIZE

Min 45: Madrilenii au ieșit din nou la atac prin Benzema și Ronaldo. Cei doi sunt de neoprit de către apărarea lui Juventus.

Min 43: Realul fragmentează atacurile lui Juventus. Ramos obține o lovitură liberă și madrilenii au din nou balonul.

Min 42: Ocazie mare, Benzema. Francezul a tras la colțul scurt din câțiva metri, dar Buffon este magistral în această seară. Portarul veteran face minuni cu toate că se află pe final de carieră.

Min 41: Ocazie, RATATĂ de Ronaldo. A șutat la vinclu, dar a tras puțin pe lângă poartă.

Min 40: Juventus încearcă să pună presiune, câștigă o nouă lovitură liberă. Cu toate că are posesie mai mare, Juve nu reușește să pună în pericol poarta adversarilor.

Min 37: Italienii bat două cornere, dar nu reușesc să pună pericol pe poarta lui Casillas la niciunul dintre ele.

Min 35: Juventus ține cu greu balonul departe de propria jumătate. Presiunea de pe Santiago Bernabeu este una uriașă, iar asta se resimte în jocul italienilor, care nu se mai leagă la fel de bine ca în meciul tur.

Min 32: GALBEN, Real: Isco vede cartonașul. Italienii bat o lovitură liberă.

Min 30: Ocazie mare, Real: Bale șutează bine pe poartă, dar Buffon sare și reține.

Min 29: Ocazie, ratată de Real: Ronaldo – Benzema – Isco au creat cea mai periculoasă fază de până acum, pe contraatac. Ronaldo a primit o pasă bună la colțul scurt, dar a fost flancat de un fundaș al italienilor și nu a putut trage la poartă. A centrat spre Isco, dar mingea s-a dus prea înalt.

Min 28: Morata reușește o centrare bună în fața porții, pentru Vidal, dar Ramos i-a suflat mingea atacantului de la Juve.

Min 27: Juventus iese la atac, prin Pogba. Realul stă bine în apărare.

Min 25: Juventus trece prin momente grele. La acest scor Realul este calificată, astfel că italienii trebuie să înscrie.

Min 23: GOOOL, Real Madrid: Ronaldo deschide scorul, din penalti.

Min 22: PENALTI! Isco a obținut lovitura de la 11 metri, la o fază la care arbitrul a sesizat un fault în careul italienilor.

Min 20: Ocazie mare, ratată de Bale. Galezul lui Real a prins un șut formidabil de la distanță dar nu l-a putut păcăli pe veteranul Buffon, care a respins în corner.

Min 19: Faze periculoase la poarta lui Juventus. Marcelo îi pasează regulamentar lui Benzema, iar italienii au crezut că a fost ofsaid, ceea ce a făcut ca francezul să aibă o cursă lejeră prin careul lui Juve. Totuși Chiellini a intervenit salvator și a scos un balon din fața porții.

Min 17: Apărarea lui Juventus este cu greu desfăcută de madrileni.

Min 15: Italienii par să fie echipa mai agresivă, în timp ce Realul încearcă să speculeze orice scăpare a lui Juve la centrul terenului. Presiune mare pusă de Vidal – Pogba – Morata pe apărarea madrilenilor.

Min 13: Ocazie, Juventus: Vidal a trimis o torpilă, la firul ierbii, de la mare distanță, dar Casillas a reușit să respingă. Marcelo a degajat apoi balonul.

Min 11: Ocazia URIAȘĂ, Real: Ronaldo a tras aproape perfect o lovitură liberă. A trimis din 25 de metri razant cu bara transversală. Balonul a fost deviat de Buffon și s-a acordat corner, unul din care madrilenii nu au scos nimic.

Min 9: Real Madrid preia posesia și încearcă un atac. Pune presiune pe apărarea italienilor. Carvajal centrează în careu, dar Buffon iese bine și reține.

Min 7: Juventus ține balonul departe de poartă. Italienii se apără foarte sus, fac presing în jumătatea lui Real.

Min 6: Ocazie MARE, ratată de Real. Benzema s-a distrat cu apărarea lui Juventus, însă în momentul șutului a tras mult peste poartă.

Min 5: Vidal a fost surprins în ofsaid la o fază din careul lui Real. Sunt 2-3 minute în care presingul a fost făcut de Juventus.

Min 3: Un nou atac al lui Juventus cu Paul Pogba și Tevez în prim-plan. Real scapă de această dată.

Min 2: Juventus preia posesia, încearcă un atac pe flancul drept, dar madrilenii se apără bine.

Min 1: Început de meci lansat al Realului, cu o primă ocazie de gol la primul atac. Bale a șutat de la distanță, puțin peste poartă.

Min 1: Start de meci. Acum se va decide a doua finalistă a Ligii Campionilor.

Ora 21.45: Coregrafie incredibilă pe Santiago Bernabeu. Meciul este gata să înceapă. Jucătorii au intrat pe teren, au ascultat imnul Ligii Campionilor, iar acum sunt pregătiți de marele duel.

Echipa de start Real: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – James Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Cr. Ronaldo

Echipa de start Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal – Tevez, Morata

——-

Liga Campionilor își va afla cea de a doua finalistă miercuri seara, după ce Real Madrid și Juventus vor tranșa cea de a doua semifinală a competiției. Partida de pe Santiago Bernabeu ar putea fi una a surprizelor.

Juventus și Real Madrid promit fotbal total pe arena din Capitala Spaniei, acolo unde “galacticii” trebuie să întoarcă un 1-2 din tur pentru a spera la o nouă participare în actul final al Ligii Campionilor.

Italienii, în cea mai bună formă din ultimii ani, au șansa unei reveniri în finala Ligii după 12 ani de pauză. În ediția 2002/2003 pierdeau finala în fața conaționalilor de la AC Milan, după loviturile de departajare, însă de atunci nu au mai ajuns niciodată nici măcar în semifinale.

Citește și Avancronică: Meciurile care decid finala Ligii Campionilor. Vezi pronosticurile

Echipa lui Ronaldo este în corzi pe final de sezon, fiind foarte aproape să piardă toate trofeele puse în joc. După ratarea Cupei Spaniei și în condițiile în care campionat este de asemenea aproape pierdut în favoarea Barcelonei, pentru Real a mai rămas în joc doar Liga Campionilor. O eliminare în fața Juventusului ar putea cântări foarte greu în ceea ce privește viitorul tehnicianului Carlos Ancelotti la Madrid.

Meciul de pe Santiago Bernabeu are toate șansele să fie un regal de fotbal, cu ambele echipe încercând să marcheze primul gol pentru a-și spori șansele la calificare. Real se califică chiar și cu scorul de 1-0, beneficiind de avantajul golului marcat în deplasare, însă dacă Juventus va marca prima, atunci mașinăria de fotbal a lui Ancelotti va fi zguduită serios.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă