13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePartizan - Steaua: 4-2. Elevii lui Rădoi, ELIMINAȚI din Liga Campionilor! Vor...

Partizan – Steaua: 4-2. Elevii lui Rădoi, ELIMINAȚI din Liga Campionilor! Vor continua în play-off-ul Ligii Europa

Steaua a fost eliminată din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor de către Partizan Belgrad, după ce a cedat, în deplasare, cu scorul de 2-4 (1-1 tur). Pentru echipa lui Mirel Rădoi urmează play-off-ul Ligii Europa.

Steliștii au fost învinși cu scorul de 4-2, după ce au evoluat în 10 oameni încă din minutul 49. La pauză, Steaua conducea cu 2-1, însă soarta meciului s-a schimbat după eliminarea lui Varela, în minutul 49. Căpitanul stelist a fost nevoit să intervină pentre a redresa o eroare comisă de Paul Papp. În partida de la București scorul a fost de 1-1.

Steaua își va afla, joi, viitoarea adversară din play-off-ul Ligii Europa.

Citește și Liga Europa: Steaua va întâlni o veche rivală. Astra, norocoasă la tragerile la sorți!

—-

LIVE TEXT Partizan – Steaua: 4-2 (Babovic 8, Jevtovic 60, Zivkovici 69, Trujic 90+1 – Muniru 11, Hamroun 33) / 1-1 tur

Partizan merge mai departe, în play-off-ul Ligii Campionilor. Steaua va mai avea o ultimă șansă în play-off-ul Ligii Europa, cea de a doua competiție europeană.

23.22 Min 90+5: FINAL DE MECI.

23.18 Min 90+1: GOL, Partizan. Cojocaru a scos prima minge, însă Trujic este pe fază, reia și face 4-2.

23.17 Min 90: Se anunță 5 minute de prelungiri.

23.13 Min 87: Steaua se îndreaptă spre o noua eliminare în preliminariile Ligii Campionilor, ceea ce va însemna automat ratarea a minim 5,4 milioane euro.

23.08 Min 82: Steaua nu arată că ar mai putea face ceva, poate doar un miracol să mai schimbe scorul de pe tabelă. Este greu de crezut că Steaua va mai marca fără să benficieze de un penalti. În schimb la poarta stelistă sârbii fac prăpăd. Papp este în continuare absent și este nevoie de intervențiile lui Tudoie, Alcenat și chiar Cojocaru.

23.02 Min 77: Steaua este aproape de eliminare, însă nu pentru că ar fi făcut un meci slab, ci doar din cauza unui singur jucător – Paul Papp. Fundaș de națională, Papp a ratat aproape fiecare intercepție creând astfel pericol la poarta lui Cojocaru. Papp a făcut un meci prea slab pentru a mai putea continua în tricoul Stelei.

22.57 Min 72: Rădoi face două schimbări: Iancu, în locul lui Hamroun; Tudorie, în locul lui Breeveld. Cei doi erau epuizați, după ce au făcut un meci bun. Steaua este obligată să înscrie și să mențină poarta intactă!

22.55 Min 68: GOL, Partizan. Sârbii trec în avantaj prin cel mai bun om al lor, Zivkovici.

22.54 Min 67: Papp înscrie un GOL, dar o face din ofsaid.

22.52 Min 66: La acest scor Steaua continuă să fie calificat, însă este greu de crezut că tabela va rămâne intactă până la final. Steaua trebuie să profite mai multe de momentele de slăbiciune pe care le au sârbii atunci când mingea ajunge în careul lor. Apărarea este clar că nu este un punct forte pentru niciuna dintre echipe.

22.49 Min 63: Trage Tade, dar mingea trece razant pe lângă colțul lung. Poarta era goală pe acea parte. Fazele continuă la poarta Partizanului. Adi Popa, epuizat, nu reușește să termine o fază foarte periculoasă, iar Breeveld ratează și el din careu. Meciul este incredibil!

22.47 Min 60: GOL, Partizan! Jevtovic înscrie, cu toate că balonul pare să fi fost deviat chiar de un stelist. Cojocaru nu a mai fost vinovat la această fază.

22.44 Min 57: Al treilea galben pe care îl primește un stelist. Bilanțul arată în felul următor: galbene pentru Hamroun, Guilherme și Alcenat, roșu pentru Varela. 

22.40 Min 55: Steaua a scăpat de cel de-al doilea gol deocamdata, însă de acum evoluează cu un om mai puțin pe teren, lipsindu-i chiar cel mai important fundaș, Fernando Varela. Papp a fos catastrofal. Probabil doar dacă va da și el un gol își va reabilita imgainea, altfel el nu ar mai trebui să prindă primul 11 în meciurile europene.

22.35 Min 49: PENALTI ratat de Bojinov, pentru Partizan! Cojocaru scoate și al doilea șut. Portarul Stelei și-a spălat toate păcatele pentru seara asta.

Varela a fost eliminat după ce a fost nevoit să faulteze din poziția de ultim jucător. Papp pur și simplu și-a îngropat echipa în seara asta, după cel puțin 3 greșeli catastrofale.

22.16 Min 44+1: PAUZĂ

22.12 Min 42: Fază periculoasă din nou cu Babovic în centrul ei, acesta dând o pasă superbă. Vârful sârbilor nu a ajuns însă acest balon, iar Cojocaru a ieșit la timp din poartă.

22.08 Min 38: Gol din ofsaid, pentru Partizan. Sârbii marchează un gol, însă a fost ofsaid clar. Fanii sârbilor nu protestează mult, e clar că sunt cunoscători de fotbal.

22.03 Min 33: GOOOL, Steaua. Hamroun marchează și el. Reușește un șut superb, la colțul lung, păcălind un fundaș al lui Partizan dar și portarul. Assist-ul lui Adi Popa a fost unul de mare clasă.

22.02 Min 33: Motoreta, Adi Popa, își arată calitățile, lăsându-și cu mult în urmă adversarul. Urmează un sprint al lui Hamroun pe flanc, ajunge la colțul careului, șutează în fața porții spre Muniru, dar mingea se duce prea sus și este o nouă ocazie ratată de roș-albaștri.

21.58 Min 28: Tade, ȘUT în BARĂ! Tade a fost aproape să marcheze dintr-o fază superbă. El l-a păcălit pe un fundaș al lui Partizan, stând la limita ofsaidului. A țâșnit spre poartă ajungând balonul, dar a șutat în bara transversală.

21.55 Min 25: Cele două echipe sunt în căutarea golului cu numărul 2. Steaua a bătut o lovitura liberă, dar mingea trimisă de Chipciu trece mult peste poarata adversă. Roș-albaștrii au în continuare probleme în apărare, iar Papp și Cojocaru nu mai dau deloc siguranță în fața porții.

21.50 Min 20: Fază periculoasă a Partizanului. Sârbii combină mult mai bine decât steliștii în careu, iar acest lucru este un semnal de alarmă. Steaua încearcă poate prea mult pe contraatac, în timp ce Partizan face joc de posesie.

21.46 Min 17: Suporterii lui Partizan cântă și scandează de parcă ar conduce Partizan. Atmosfera este incredibilă. Steaua va trebui să muncească enorm în această seară pentru a spera la calificare. Campioana Serbiei rămâne în continuare letală în atac. Roș-albaștrii încep din nou să facă greșeli în apărare, iar acest lucru s-ar putea să-i coste, deoarece acesta este un meci care anunță goluri multe.

21.41 Min 11: GOOOL, Steaua: Muniru aduce egalarea. Hamroun a făcut o fază excelentă, aruncând un balon precum o grenadă în mijlocul careului advers. După mai multe lovituri de cap intervine Muniru, care șutează din 7 metri și zguduie poarta lui Partizan. Calificarea încă nu este pierdută. La acest scor totul se reia de la capăt.

21.40 Min 10: Atmosfera este incredibilă la Partizan. Arenel fierb și sunt cerute acțiuni ofensive. 30.000 de oameni fac valuri în tribune. 

21.38 Min 8: GOL, Partizan. Cojocaru iese greșit din poartă, iar sârbii combină două pase și înscriu.

21.36 Min 6: Ocazie mare, Partizan. Cojocaru sare și prinde un balon de pe linia porții. Mare a fost Cojocaru la această fază. Sârbii continuă atacul.

21.34 Min 4: Ocazii mari pentru Steaua în debutul partidei. Chipciu prinde un șut bun, dar mingea este scoasă în corner. Lovitura de colț este bătută foarte bine, dar steliștii trec din nou pe lângă gol.

UPDATE 21.30: A început meciul care va decide parcursul Stelei în cupele europene.

Echipa de start Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Tosca – Sulley Muniru, Breeveld – Ad. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade.

Rezerve: Niță – Râpă, L. Filip, Guilherme, Tudorie, Tahar, G. Iancu.

Echipa de start Partizan: Zivkovic – Vulicevic, Balazic, Fabricio, N. Petrovic – Brasanac, Jevtovic – Oumaru, Babovic, A. Zivkovic – Bojinov

Rezerve: Kljajic – Cirkovic, Bogosavac, Ninkovic, Ilic, Trujic, Saponjic

—-

UPDATE 13.30: Mirel Rădoi, tehnicianul Stelei, a rezolvat principala ecuație a meciului din această seară, astfel că în primul 11 va avea loc o modificare importantă față de meciurile anterioare.

Conform surselor din interior, Rădoi este dispus să-i dea o șansă uriașă pentru a se afirma lui Toșca, acesta urmând să acopere una dintre cele mai importante zone cu probleme din jumătatea stelistă – banda stângă. În vârstă de 23 ani el urmează să-i ia locul fostului jucător al Petrolului, Guilherme, care a avut evoluții slabe la meciul tur.

Singura necunoscută rămâne dacă Nicușor Stanciu va fi folosit, stelistul nefiind încă recuperat complet după accidentarea din partida tur.

Echipa probabilă Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toșca – Sulley Muniru, Breeveld – Popa, Hamroun, Chipciu – Tade. 

—-

Steaua dispută returul duelului cu Partizan, miercuri, de la ora 21.30, la Belgrad. Elevii lui Mirel Rădoi vor avea un meci infernal în care sârbii vor porni cu avantajul publicului dar și al rezultatului din retur.

Steaua și Partizan vor lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, ceea ce le-ar asigura venituri de 7 milioane, în cazul sârbilor, respectiv 10 milioane pentru steliști, dar și o prezență automată în grupele Ligii Europa (pentru învinsa din play-off). Echipa care va fi eliminată va ajunge în play-off-ul Ligii Europa, astfel că nici măcar participarea în grupele Ligii Europa nu va mai fi o certitudine.

Citește și Live Score Partizan – Steaua: miercuri, ora 21.30. Deplasare în infern pentru elevii lui Rădoi

Partizan va porni cu prima șansă în retur, iar faptul că sârbii sunt favoriți nu este doar o stare de spirit a jucătorilor lui Milinkovici, ci un lucru confirmat chiar și de casele de pariuri, cotele pentru acest meci favorizând Partizanul. Spre exemplu Steaua are o cotă cu peste 50% mai mare față de cea a lui Partizan, ceea ce se traduce prin șanse din ce în ce mai mici la calificare pentru steliști.

Dincolo de cote sau de discursurile războinice ale sârbilor înaintea acestui meci, partida va fi tranșată pe teren, iar echipa Stelei este superioară valoric celei a sârbilor. Pe de altă parte un avantaj pe care Steaua îl avea mereu în duelurile cu cluburile din preliminariile cupelor europene, experiența în Liga Campionilor sau Liga Europa, nu va mai conta atât de mult de această dată. Mirel Rădoi este un antrenor fără experiență, iar acest lucru s-a văzut la ultimele partide ale echipei, în ciuda faptului că la pauză a reușit de două ori să-și remonteze jucătorii.

Citește și VIDEO Partizan – Steaua: Sârbii fac apel la fani printr-un clip. Atmosfera se anunță incendiară!

La Belgrad, o eventuală primă repriză dezastruoasă, așa cum a obișnuit Steaua să facă în ultimul timp, ar putea fi fatală. Sârbii vor fi mult mai motivați, mai ales că vor evolua în fața propriilor suporteri, astfel că vor specula orice greșeală din apărarea Stelei. Elevii lui Milinkovici au și declarat înaintea partidei că vor face tot posibilul să marcheze cât mai rapid posibil pentru a-și asigura un avantaj consistent pe tabelă și a le anula astfel șansele steliștilor.

De partea cealaltă declarațiile steliștilor sunt contradictorii: Varela promite calificarea, Rădoi spune că eliminarea nu e o tragedie, Becali amenință cu insolvența dacă Steaua ratează grupele europene. 

Atât Milinkovici, cât și Rădoi, au la dispoziție cea mai bună formulă posibilă. Milinkovic a recurs la o decizie în premieră pentru a fi sigur de calificarea în fața Stelei. A procedat la fel ca Rădoi, odihnindu-și cel mai bun 11, cu toate că până acum sârbii foloseau aceeași echipă indiferent de meci.

Citește și Liga Campionilor: Steaua vrea un miracol în infernul de la Belgrad

Sârbii au promisă și o primă de 40.000 euro de jucător în cazul unei eliminări a Stelei, în timp ce steliștii vor avea prime, de câte 120.000 euro, doar pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Pentru România, o eliminare a Stelei ar fi un dezastru, în condițiile în care lupta în clasamentul coeficienților este una strânsă cu țări ca Austria sau Cehia. Dacă va pierde locul 15, României i se va lua înapoi, peste doi ani, cel de-al doilea loc din preliminariile Ligii Campionilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă