5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleJuventus, Chelsea și Bayern, aproape campioane!. Lupta se dă pe muchie de...

Juventus, Chelsea și Bayern, aproape campioane!. Lupta se dă pe muchie de cuțit în Spania și Franța

Meciuri spectaculoase au avut loc în ultima săptămână în campionatele puternice din Europa. Au fost surprize, au fost revelații, au fost înfrângeri. 

La Liga, Premier League, Ligue 1, Bundesliga și Serie A TIM sunt considerate de ani buni cele mai importante 5 ligi din Europa. De altfel, echipele din aceste țări sunt constant în fazele superioare ale cupelor europene, iar Spania este campioană la acest capitol, unde Atletico Madrid și Sevilla se pot lupta oricând de la egal la egal cu Barcelona și Real Madrid.

Juventus, aproape de un nou titlu

Deși AS Roma are un sezon destul de bun și în-cearcă să păstreze suspansul în lupta la titlu, Juventus se îndreaptă spre un nou succes în Serie A TIM, torinezii având acum un avans de 8 puncte în fruntea clasamentului. Asta chiar dacă echipa lui Allegri a făcut un egal neașteptat pe terenul lui Udinese, scor 1-1.

Totuși, cu 22 de victorii în 27 de etape, Juventus nu a cedat nici măcar un punct pe teren propriu, acolo unde a învins-o și pe Napoli, în prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei. După victoria cu 3-1, torinezii sunt aproape de ultimul act și au șanse mari să facă eventul în acest sezon.

Gonzalo Higuain a avut o contribuție importantă la parcursul excelent al lui Juventus: argentinianul, transferat chiar de la Napoli, a punctat de 19 ori și este lider în clasamentul golgheterilor, alături de Dzeko (Roma) și Belotti (Torino).

Podiumul în Italia:
1) Juventus (67 puncte)
2) AS Roma (59 puncte)
3) Napoli (57 puncte)

Bayern, la 7 puncte de -revelația Leipzig

În Germania, Bayern München nu mai domină atât de clar competiția, așa cum a făcut-o pe vremea lui Pep Guardiola. Totuși, campioana se îndreaptă spre un nou titlu, este calificată și în semifinalele Cupei Germaniei, fiind acum la 7 puncte distanță de revelația Leipzig, care impresionează la primul sezon din istorie în Bundesliga. 

Diferența s-a mărit sâmbătă, după ce Bayern a -bătut-o pe Kòln (3-0), iar Leipzig a remizat în deplasare cu Augsburg (2-2). Cu italianul Ancelotti pe bancă, cei de la München par să se concentreze mai mult pe parcursul din -UEFA Champions League, acolo unde sunt practic calificați în sferturi, după 5-1 la München cu Arsenal.

În Bundesliga, Bayern a câștigat de multe ori la limită, în prelungiri, sau a egalat la ultima fază a meciului, așa cum s-a întâmplat la Berlin, în duelul cu Hertha (1-1).

Totuși, acum două etape, Bayern a făcut spectacol total în fața celor de la Hamburger SV, izbutind cea mai clară victorie a sezonului, 8-0, chiar la meciul cu numărul 1.000 pe care Ancelotti l-a bifat în cariera de antrenor. Italianul mai reușise un succes similar în 2010, pe banca lui Chelsea (8-0 cu Wigan), însă a mai câștigat la 8 goluri diferență și acum 2 ani, atunci când Real a umilit-o pe Granada, scor 9-1.

Podiumul în Germania:
1) Bayern (56 puncte)
2) RB Leipzig (49 puncte)
3) Dortmund (43 puncte)

Barcelona și Real, despărțite de un singur punct

Real Madrid s-a considerat campioană în Spania, însă echipa lui Zidane nu trece prin cea mai bună formă. În etapa intermediară, Real a evitat o înfrângere rușinoasă cu Las Palmas și a încheiat la egalitate, 3-3, revenind în 10 oameni după ce a fost condusă cu 3-1. Cristiano Ronaldo a fost din nou decisiv, dubla portughezului aducând un punct Realului. Fără Bale și Ronaldo, a urmat însă apoi un succes fără dubii pe terenul lui Eibar, 4-1.

Barcelona a trecut peste șocul înfrângerii cu PSG (0-4) din UEFA Champions League și a reușit nu mai puțin de 11 goluri în ultimele două etape: 6-1 cu Gijon și 5-0 cu Celta Vigo. În acest moment, cele două mari rivale din Spania sunt despărțite de un singur punct. Barcelona are 60 de puncte, față de cele 59 acumulate de Real. Trebuie menționat însă că madrilenii au un meci în minus, restanța cu Celta Vigo.
Lider în Primera Division, Barcelona dă și primii doi marcatori din Spania. Messi este golgheter (23 de reușite), urmat de Suarez (20 goluri) și Ronaldo (18 goluri).

Pe 23 aprilie, Real Madrid și Barcelona se întâlnesc în meci direct, pe Santiago Bernabeu, în etapa cu numărul 33. Ar putea să fie partida decisivă în lupta la titlu din Spania.

Podiumul din Spania:
1)  Barcelona (60 puncte)
2)  Real Madrid (59 puncte)
3)  Sevilla (55 puncte)

Chelsea, de neoprit în Premier League

Lupta pentru titlu în Anglia se anunța una extrem de echilibrată, mai ales după ce Pep Guardiola a acceptat să o antreneze pe Manchester City. Era clar că Leicester City nu va mai putea să facă un alt an formidabil, însă poate că mulți nu au anticipat marele avantaj al lui Chelsea: absența din cupele europene.

Fără să joace la mijloc de săptămână în Champions League sau Europa League, Chelsea s-a putut concentra din plin pe parcursul din Premier League, cu Antonio Conte pe bancă. 

După 27 de etape, Chelsea are 10 puncte avans față de Tottenham și este la distanță și mai mare de celelalte rivale: -Manchester City (11 puncte), -Arsenal (13 puncte), Liverpool (14 puncte) și Arsenal (16 puncte). Campioana din 2016, Leicester City, are mari emoții în lupta -pentru evitarea retrogradării. Italianul Ranieri, omul care a produs un adevărat -miracol anul trecut, tocmai a fost demis, iar Leicester a obținut imediat o -victorie neașteptată, care a -dus-o pe locul 15: 3-1 cu Liverpool. A urmat, apoi, o -victorie cu același scor împotriva lui Hull City.

Podiumul în Anglia:
1)  Chelsea (66 puncte)
2)  Tottenham (56 puncte)
3)  Manchester City (55 puncte)

PSG, luptă teribilă cu Monaco și Nice

În ultimii ani, campioana în Franța era stabilită încă de la startul sezonului: cu cel mai bun lot și cel mai mare buget, PSG nu avea rival în Ligue 1, singurul obiectiv cu adevărat important fiind UEFA Champions League.

În acest sezon, PSG are însă o luptă mult mai grea, una la care mulți nu s-ar fi așteptat. AS -Monaco, cu Falcao în atac și -Jardim pe bancă, este lider în momentul de față, cu 65 de puncte, PSG fiind pe locul al -doilea (62 de puncte), la egalitate cu Nice.

Parizienii, care au impresionat în acest an în victoria clară obținută în fața Barcelonei (4-0), în optimile UEFA Champions League, au făcut nu mai puțin de cinci remize pe teren propriu, cedând de patru ori în deplasare.

Dacă parcursul lui Monaco nu este chiar o surpriză, echipa lui Mario Balotelli (Nice) nu renunță la luptă și reușește să joace foarte bine sub presiune. De altfel, Nice a pierdut doar de două ori în 28 de etape, având cele mai puține înfrângeri din Ligue 1.

Podiumul în Franța:
1)  Monaco (62 puncte)
2)  PSG (59 puncte)
3)  Nice (59 puncte)

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă