15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleHagi, la un pas de grupele Champions League. Cinci echipe românești se...

Hagi, la un pas de grupele Champions League. Cinci echipe românești se bat pentru calificare

Viitorul este la un pas de calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. După victoria și jocul excelent cu APOEL Nicosia (1-0), echipa lui Gică Hagi joacă în această seară în Cipru, de la ora 20.00, în direct la TVR 2.

Campioana României, care a pierdut în ultima etapă de campionat cu Dinamo (0-1), are cele mai mari șanse de calificare în Europa, dintre toate echipele din Liga 1. Un gol al Viitorului în Cipru ar cântări enorm în ecuația calificării, iar meciul de la Ovidiu ne dă mari speranțe.

Echipa lui Hagi a dominat clar și s-a impus în cele din urmă doar la limită, după golul de generic reușit de Cristi Ganea. De altfel, imediat după partida tur, APOEL și-a schimbat antrenorul și l-a readus pe Giorgos Donis, tehnician care i-a dus ultima oară pe ciprioți în grupele Champions League.

De menționat și că la ora meciului va fi o căldură sufocantă (peste 30 de grade), un alt mare avantaj al lui APOEL fiind atmosfera superbă pe care o fac cei 15.000 de fani, care pun o presiune mare pe adversari, mai ales la meciurile importante.

 

Steaua joacă la Plzen

 

Tot în această seară, dar de la ora 21.15, FCSB o va întâlni pe Viktoria Plzen, în direct la TVR 1.

Spre deosebire de Viitorul, echipa lui Nicolae Dică are o misiune mult mai grea, după egalul de pe Arena Națională, scor 2-2, în care apărarea a fost punctul slab al vicecampioanei României. În stilul caracteristic, Gigi Becali a pus deja presiune pe jucători, dar și pe Dică, conștient că ar putea să piardă milioane de euro în cazul unui eșec.

În Cehia, FCSB nu se va putea baza pe Constantin Budescu. Autor al unui gol superb la București, fostul jucător al Astrei s-a accidentat în duelul cu cehii și va lipsi la Plzen.

În ultima etapă din Liga 1, FCSB a reușit doar o remiză cu CS Universitatea Craiova, scor 1-1, asta deși a dominat clar repriza secundă, când oltenii nu au mai făcut față din punct de vedere fizic, după risipa de efort din meciul cu Milan, -pierdut la limită, scor 0-1.

De cealaltă parte, Viktoria Plzen abia a început campionatul în Cehia, dar a făcut-o în stil de mare echipă. Adversara roș-albaștrilor n-a avut milă de Dukla Praga, pe care a bătut-o cu 4-0, într-un meci în care a stabilit scorul final încă din minutul 42.

 

Craiova și Dinamo

au nevoie de un miracol

 

Joi seară, trei echipe din România vor evolua în turul 3 preliminar din Europa League: CS Universitatea Cra-iova, Dinamo și Astra Giurgiu.

După înfrângerea cu 0-1 de la Turnu Severin, oltenii joacă acum în deplasare cu AC Milan, într-o partidă transmisă de PRO TV, de la ora 21.45.

Teoretic, misiunea Craiovei, care a avut o evoluție destul de bună săptămâna trecută, este una aproape imposibilă. După numeroasele transferuri din această vară, italienii nu concep o eliminare rușinoasă, dar promit spectacol și în tribune. Cei de la Milan așteaptă în jur de 65.000 de suporteri pe San Siro, la revenirea în Europa.

Tot joi, Dinamo va juca în Spania împotriva lui Athletic Bilbao. Partida va fi transmisă de TVR 1, tot de la ora 21.45.

În tur, pe Arena Națională, în fața a peste 27.000 de spectatori, roș-albii au scos o remiză nesperată, scor 1-1, după o repriză secundă excelentă, în care Rivaldinho a reușit un gol de zile mari, cu un șut imparabil de la mare distanță. Totuși, pe „San Mames” bascii se transformă și sunt cu adevărat o forță, atât pe plan intern, cât și în meciurile din Europa. La fel ca APOEL, adversara Viitorului, Athletic are un public fidel. Cel puțin 30.000 de oameni vin meci de meci la partidele de pe „San Mames”, un stadion cu o capacitate de 48.000 de locuri, inaugurat în 2013.

De altfel, în sezonul trecut din La Liga, doar Real Madrid și Barcelona au învins la Bilbao, așa că Dinamo trebuie să facă o partidă mare pentru a visa la o calificare în faza următoare a competiției.

Cu gândul mai mult la acest meci, Cosmin Contra și-a menajat oamenii de bază în ultima etapă din Liga 1, Dinamo reușind și în aceste condiții să o învingă pe Viitorul (1-0), după golul marcat pe final de Costache. Nemec, Mahlangu, Romera și Hanca au fost doar rezerve, Contra forțându-l din primul minut pe Juan Albin, doar rezervă în prima manșă cu Bilbao.

În a doua competiție europeană, Astra are șansele cele mai mari să se califice mai departe.  Cap de serie la tragerea la sorți după rezultatele bune din ultimii ani, formația din Giurgiu a evitat, astfel, un nume mare și se pregătește de returul cu Oleksandria (Ucraina), transmis de TVR 2, joi, de la ora 20.00.

Rezultatul din România (0-0), de săptămâna trecută, poate fi considerat unul bun, în condițiile în care un egal cu goluri o califică pe Astra în play-off-ul Europa League.

Echipa lui Edi Iordănescu trece printr-o perioadă bună și în campionat. Luni seară, Astra nu a avut emoții cu ACS Poli Timișoara, de care a trecut cu 3-0, la Giurgiu, după golurile marcate de Polczak, Ioniță și Balaure.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă