12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDNA anchetează un posibil meci trucat din Liga I. Cine a mai...

DNA anchetează un posibil meci trucat din Liga I. Cine a mai fost audiat alături de fratele Elenei Gheorghe

UPDATE: DNA a început audierile în cazul meciului FC Brașov – Gaz Metan încă de săptămâna trecută, după cum a declarat președintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba. 

Horoba a spus că el a fost audiat de către procurorii DNA înainte ca jucătorii Costin Ghoerghe, fratele cântăreței Elena Gheorghe și Alexandru Muntean să fie chemați să de declarații, miercuri, în calitate de martori, potrivit Mediafax.

“Eu am fost marţea trecută la DNA ca martor, în acelaşi caz. Am spus ceea ce am ştiut şi ceea ce consider că s-a întâmplat. Am fost audiat de aceiaşi procuori din dosarul «Valiza» şi din dosarul «Transferurilor». Oamenii ştiu perfect totul. Sunt aceiaşi anchetatori, sunt foarte bine documentaţi. Eu am declarat aceleaşi lucruri ca şi la Comisia de Disciplină. Eu la meci nu ştiam nimic, am aflat abia a doua zi la ora 11.00 când m-am întâlnit cu jucătorii. Atunci am aflat că e declanşată o anchetă de către departamentul de integritate al FRF. Negraru a şi venit a doua zi şi a audiat la sediul clubului jucătorii. Au mai chemat astăzi doi jucători de la Mediaş, pe Alex Muntean şi pe Gheorghe Costin. Muntean nu a mai venit, nu ştiu din ce cauză. Nu cunosc amănunte, nici ce au vorbit”, a declarat Horoba.

Horoba a mai spus că și el tot în calitate de martor a ajuns la DNA.

—–

UPDATE: Costin Gheorghe a spus, după ce a ieșit de la DNA, că procurorii i-au pus întrebări legat de ultimele meciuri disputate de echipa Gaz Metan Mediaș la finalul sezonului trecut.

Costin Gheorghe nu a dorit să ofere alte amănunte despre întrebările care i-au fost puse de anchetatori, arătând doar că este martor în acest caz.

Jucătorul de fotbal Costin Gheorghe, de la clubul Gaz Metan Mediaș, retrogradat în Liga a II-a, este audiat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar de corupție.

Fratele cântăreței pop Elena Gheorghe, fotbalistul în vârstă de 26 de ani, a spus că este audiat în calitate de martor. Tot miercuri, la DNA este citat și colegul lui Gheorghe, Alexandru Muntean.

Cei doi sunt audiați într-un dosar privind un posibil meci trucat din Liga I. FRF a deschis o anchetă, la finalul sezonului trecut, după ce fotbaliștii clubului FC Brașov au fost premiați pentru rezultatul de egalitate obținut în ultima etapă, care a dus la retrogradarea clubului în Liga a II-a.

FC Brașov ar fi avut șanse la salvarea de la retrogradare numai dacă o învingea pe Gaz Metan. De asemenea trebuia ca echipa Concordia Chiajna să fie învinsă de Petrolul, ceea ce nu s-a întâmplat. În acest condiții rezultatul de 0-0 cu Gaz Metan a fost unul catastrofal, iar brașovenii au fost suspectați nu și-au apărat corect șansele. În Liga I a rămas Concordia, care a învins Petrolul, scor 3-2.

Răzvan Burleanu, șeful FRF, s-a adresat justiției pentru a prelua acest caz.

“Dosarul este încă este în dezbatere la nivelul comisiilor jurisdicţionale ale federaţiei. Omologarea rezultatelor şi a clasamentului final s-a făcut cu această menţiune. Dar din punctul meu de vedere, comisiile jurisdicţionale nu au capacitatea instituţională de a produce suficient de multe dovezi astfel încât să ia o decizie într-o direcţie sau alta. Aşa că vom înainta aceste speţe, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, către instituţiile abilitate care au capacitate deplină. Pentru că o comisie jurisdicţională nu are capacitatea organelor abilitate ale statului de a chema oamenii la raport, de a face urmăriri sau interceptări. Iar aceste lucruri nu ţin de o comisie jurisdicţională”, declara Burleanu, în ședința Comitetului Executiv al FRF.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă