10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFotbalistul Lionel Messi vrea să scape de condamnarea pentru fraudă fiscală

Fotbalistul Lionel Messi vrea să scape de condamnarea pentru fraudă fiscală

Fotbalistul argentinian Lionel Messi va face apel în faţa Curţii Supreme spaniole, după ce miercuri a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, pentru fraudă fiscală, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit avocaților lui Messi, apelul „se va încheia prin a se da dreptate apărării”, iar decizia judecătorilor „va demonstra că Leo s-a comportat întotdeauna corect, la fel ca şi tatăl său”, condamnat de asemenea în acelaşi caz.

Lionel Messi şi tatăl său, Jorge Horacio Messi, au fost condamnaţi miercuri de un tribunal din Barcelona la câte 21 de luni de închisoare, precum şi la plata sumei de 3,68 milioane euro pentru fraudă fiscală. În Spania, însă, pedepsele mai mici de doi ani sunt executate doar în cazul unor persoane cu antecedente penale. 

Citește și: Fotbalistul Lionel Messi, condamnat la aproape doi ani de închisoare, într-un dosar de fraudă fiscală

Ei au fost acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay – pe atunci considerate paradisuri fiscale – pentru a eluda fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009, în valoare de 4,16 milioane euro, sumă pe care au achitat-o între timp, cu dobânda aferentă. 

Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni şi 15 zile de închisoare pentru Messi şi tatăl său. 

Lionel Messi a fost audiat, în 2 iunie, la Barcelona. El a susținut că „nu a fost la curent cu nimic”, tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare. 

„Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul. „Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (…) Tot ce ştiam era că semnez cu sponsorii pentru suma X şi că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii şi lucruri de genul ăsta, dar nu ştiam nimic despre bani şi unde ajungeau”, a adăugat argentinianul. 

Messi şi tatăl său au fost acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay – pe atunci considerate paradisuri fiscale – pentru a eluda fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă