Fostul secretar general FIFA, Jerome Valcke, a primit o suspendare de 12 ani

de Roxana Petre , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:30, 12 februarie 2016
Foto: Wikipedia

Fostul secretar general al Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Jerome Valcke, a fost suspendat, vineri, din toate funcţiile legate de fotbal, pentru o perioadă de 12 ani, de către justiţia internă a FIFA, informează Agerpres.

Francezul, în vârstă de 55 ani, a fost îndepărtat din funcţie pe 17 septembrie, după ce a fost implicat într-o afacere de revânzare de bilete la Mondialul 2014, înainte de a fi demis pe 14 ianuarie. 

Potrivit comitetului de etică al FIFA, decizia are la bază faptul că fostul secretar general "a abuzat de cheltuieli de deplasare, a profitat de poziţia sa pentru vânzarea de drepturi de televiziune şi a distrus probe''. Astfel, lui Valcke i se reproşează că a ''ales în mod constant zboruri private şi nu regulate, fără motiv'', că ''a încercat să vândă drepturile TV pentru Mondialele 2018 şi 2022 către terţi mult sub preţul pieţei'' şi că ''a încercat să obstrucţioneze justiţia distrugând probe şi dosare''. 

Citeşte şi: Retrospectivă: Prin ce schimbări majore au trecut FIFA şi UEFA în 2015

Suspendarea lui Jerome Valcke se adaugă celor ale preşedintelui demisionar al FIFA, Sepp Blatter şi preşedintelui UEFA, Michel Platini, ambii suspendaţi tot pentru 8 ani. 

Cei doi au făcut apel împotriva acestei suspendări, apel care va fi examinat de comisia de recurs a FIFA pe 15 şi 16 februarie. În plină turbulenţă judiciară pe fondul suspiciunilor de corupţie la scară largă, FIFA trebuie să desemneze succesorul lui Blatter pe 26 februarie la Zurich, într-un congres extraordinar. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design