13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleVIDEO. Fostul fotbalist Daniel Prodan, care l-a învins pe argentinianul Batistuta, a...

VIDEO. Fostul fotbalist Daniel Prodan, care l-a învins pe argentinianul Batistuta, a murit în urma unui infarct. Foştii colegi sunt în stare de şoc. Marica: Ne va fi greu, aici, fără veselia ta molipsitoare

Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit, miercuri seara, în urma unui infarct. Medicii au încercat să-l resusciteze, timp de trei ore, fără succes, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă, Alis Grasu. Jurnalistul Dorin Chioţea a precizat, pe pagina sa de Facebook, că sportivul s-a stins în locuinţa din Voluntari.


Citeşte şi: Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit, la vârsta de 44 de ani


“Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai cumplită știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea. 

Tragedia a avut loc în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că “în 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a făcut tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat”. Dumnezeu să îl odihnească!

De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenție a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).

Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la niște prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puțin timp după ce soția sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrățișat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbușit sub privirile Liciniei și ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal București.

Corpul lui fostului internațional a fost ridicat de medicii legiști pentru autopsie. Poliția a ajuns, de asemenea, la locuința din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului internațional, unde oamenii s-au adunat la poartă pentru a depune flori și a aprinde lumânări”, a scris jurnalistul postului Realitatea TV, Daniel Chioţea.

Foştii colegi şi admiratori sunt în stare de şoc. Dispariţia sportivului de doar 44 de ani a survenit fulgerător.

“Un om de la care am învăţat multe, care prima data când am ajuns la echipa naţională m-a sprijinit şi sfătuit cu tot ce era mai bun pentru a progresa în cariera mea, un om pe care nu l-am văzut niciodată supărat şi care mereu zâmbea!!! Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre!!! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a afirmat Gabriel Torje într-un mesaj postat pe Facebook.

“Să te odihneşti în pace, Didi! Doar Dumnezeu ştie de ce te-a luat aşa de repede la El! Nouă ne va fi greu, aici, fără veselia ta molipsitoare! Drum lin, Tătuca, îmi va lipsi mult râsul tău cu toată fiinţa! :(((( Condoleanţe familiei!”, a scris Marica.

Şi clubul Olimpia Satu Mare, la care Prodan şi-a început cariera de fotbalist, şi-a exprimat regretul după decesul fostului fundaş. 

“Odihneşte-te în pace, Daniel Prodan. Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în Satu Mare la Olimpia, dupa care s-a transferat la Steaua în 1993. Trei ani mai târziu, era cumpărat de Atletico Madrid”.

Oficialii echipei FC Steaua Bucureşti şi-au exprimat “regretul şi starea de şoc” după decesul lui Daniel Prodan şi a transmis condoleanţe familiei fostului fotbalist, într-un mesaj postat, joi dimineaţă, pe Facebook.

“FC Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul şi starea de şoc la aflarea veştii că fostul mare fundaş al echipei noastre, Daniel Prodan, s-a stins din viaţă la vârsta de 44 de ani. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate! Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali ai Stelei şi ai echipei naţionale a României. (…) Dumnezeu să te odihnească în pace, “Didi”!”, este mesajul FC Steaua.

“Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă”, a spus Florin Prunea, fostul coleg din Generaţia de Aur al lui Daniel Prodan.

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu şi-a manifestat regretul la auzul tragicei veşti.

”Am rămas şocat. Am aflat şi eu vestea acum câteva minute. Ultima dată când l-am văzut a fost la înmormântarea tatălui lui Gică Popescu. Este ceva incredibil. Era un om care radia de sănătate, de veselie… Doamne, Dumnezeule… S-a stins la jumătatea vieţii”, a declarat şi Ion Crăciunescu.

Mircea Rednic a aflat de la reporterii ProSport de moartea lui Didi Prodan şi a rămas fără replică.

“Sincer, îmi pare foarte rău… nu-mi vine să cred. M-am văzut acum două luni cu el. Era vesel, era jovial. Sunt fără cuvinte…”.

Helmuth Duckadam a ţinut să îşi exprime regretul pentru tragica dispariţie.

”Sunt total şocat, eu l-am cunoscut în ultima perioadă mai bine. Un om şi un băiat extraordinar. Condoleanţe familiei, Dumnezeu să-l ierte, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus fostul mare portar.

Născut la Satu Mare, la 23 martie 1972, Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României, scrie News.ro. Pentru naţionala României, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide, marcând un gol.

După retragerea din activitatea de jucător, Prodan a activat ca oficial la mai multe cluburi şi la Federaţia Română de Fotbal. La FRF, el a fost director sportiv al loturilor de juniori. În martie 2014, după o acţiune a naţionalei under 17, între directorul sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, Daniel Prodan, şi conducerea federaţiei s-a iscat un conflict, în urma căruia fostul fundaş al Stelei a fost demis.

Ultima dată, Prodan a fost director sportiv la clubul Concordia Chiajna, funcţie pe care a părăsit-o în martie 2016.


Daniel Prodan înscrie în minutul 85 unicul gol al partidei dintre Steaua şi Glasgow Rangers din 13 septembrie 1995. Echipa Stelei la acel joc: Stelea – Csik, Prodan, Doboş, Pirvu – Militaru, Gîlcă, Bucur (46 Filipescu), N. Răducan — Vădoiu (77 S. Ilie), Ad. Ilie (60 Rosu). Comentator: Emil Grădinescu.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă