FIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care nu apărea și Crimeea

de Mihai Diac , 04 februarie 2016 - stire actualizata la ora 10:56, 04 februarie 2016
FIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care nu apărea și Crimeea

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a retras miercuri, de pe reţelele de socializare, o hartă a Rusiei pe care nu figura Crimeea, regiune anexată de Moscova în 2014, pentru a evita "orice neînţelegere", informează Agerpres.

"Harta a fost ştearsă pentru a evita orice neînţelegere", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial. 

Tweet-ul FIFA arăta oraşele gazdă ale Cupei Confederaţiilor din 2017, cu 500 de zile înaintea debutului competiţiei, un fel de repetiţie generală în vederea Cupei Mondiale pe care Rusia o va găzdui în 2018. 

Pe harta respectivă nu apare, însă, Crimeea, regiune pe care Ucraina doreşte să o recupereze. 

"Nu este nevoie să insistăm asupra subiectului. Nu este important", a reacţionat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, citat de agenţia R-Sport. 

În octombrie 2014, FIFA şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi care includea Crimeea în Rusia, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al Cupei Mondiale 2018. 

Utilizarea acestei hărţi, în timp ce comunitatea internaţională nu recunoaşte ataşarea Crimeei, o regiune a Ucrainei, de către Rusia, a provocat numeroase reacţii, în special la Kiev şi Moscova. 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design