15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care...

FIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care nu apărea și Crimeea

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a retras miercuri, de pe reţelele de socializare, o hartă a Rusiei pe care nu figura Crimeea, regiune anexată de Moscova în 2014, pentru a evita “orice neînţelegere”, informează Agerpres.

“Harta a fost ştearsă pentru a evita orice neînţelegere”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial. 

Tweet-ul FIFA arăta oraşele gazdă ale Cupei Confederaţiilor din 2017, cu 500 de zile înaintea debutului competiţiei, un fel de repetiţie generală în vederea Cupei Mondiale pe care Rusia o va găzdui în 2018. 

Pe harta respectivă nu apare, însă, Crimeea, regiune pe care Ucraina doreşte să o recupereze. 

“Nu este nevoie să insistăm asupra subiectului. Nu este important”, a reacţionat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, citat de agenţia R-Sport. 

În octombrie 2014, FIFA şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi care includea Crimeea în Rusia, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al Cupei Mondiale 2018. 

Utilizarea acestei hărţi, în timp ce comunitatea internaţională nu recunoaşte ataşarea Crimeei, o regiune a Ucrainei, de către Rusia, a provocat numeroase reacţii, în special la Kiev şi Moscova. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă