15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFC Barcelona a câștigat Cupa Spaniei, cu golurile date de Messi, Neymar...

FC Barcelona a câștigat Cupa Spaniei, cu golurile date de Messi, Neymar și Paco Alcacer

FC Barcelona a câștigat Cupa Spaniei la fotbal, la ultimul meci al antrenorului Luis Enrique pe banca echipei catalane, învingând-o în finală pe Alaves cu scorul de 3-1, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid.

Barcelona, care câștigase și precedentele două ediții ale Cupei Spaniei, a marcat prin Lionel Messi (minutul 30), Neymar (45) și Paco Alcacer (45+3). Pentru Alaves a punctat Theo Hernandez (33). FC Barcelona are acum 29 de victorii în Cupa Spaniei.

În cei trei ani în care a fost condusă de Luis Enrique, Barça a câștigat două titluri de campioană, trei Cupe ale Spaniei și o Ligă a Campionilor (2015). Nou-promovata Alaves, care a încheiat campionatul pe locul 9, poate fi socotită revelația sezonului în Spania. Gruparea bască nu a obținut niciun trofeu în cei 96 de ani de la înființare.

Barça, care a încheiat campionatul pe locul 2, este sigură de prezența în grupele Ligii Campionilor, la fel ca Real Madrid, câștigătoarea titlului, și Atletico Madrid, care s-a clasat pe locul 3. Sevilla, ocupanta locului 4, va juca în play-off-ul Champions League.

Villarreal și Real Sociedad vor evolua în grupele Europa League. Acolo încearcă să ajungă și Athletic Bilbao, care va juca în turul 3 preliminar al acestei competiții.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă