22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleEtapa a 11-a din Liga 1 la fotbal se va încheia luni...

Etapa a 11-a din Liga 1 la fotbal se va încheia luni la Chiajna de la ora 20.30 cu meciul dintre Concordia și Pandurii Tg Jiu

Concordia și Pandurii Tg Jiu sunt formațiile care trag luni seară cortina peste etapa a 11-a din Liga 1 la fotbal. Cele două grupări au acelși obiectiv declarat de a câștiga toate punctele puse în joc.

Într-o etapă plină de erori ale arbitrilor la Chiajna, Concordia și Pandurii se întâlnesc într-o confruntare aparent fără mulștă tensiune din acest punt de vedere al arbitrajului.

Cele două echipe s-au întâlnit de 10 ori în Liga 1, de 4 ori s-au impus ilfovenii, de 5 ori gorjenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Palmares acasă pentru Concordia: cinci jocuri – trei victorii Chiajna – zero remize – două victorii Pandurii.

 Primul meci a avut loc pe 12 decembrie 2011, Pandurii-Concordia 5-2 (marcatori Pintilii, Cardoso triplă, Batin / Salem, Vali Badea). Tot cinci goluri au înscris gorjenii şi în august 2013, atunci când s-au impus la Chiajna cu 5-1.

Prima victorie din contul ilfovenilor a venit în ultima etapă din sezonul 2011/2012 (19.05.2012, Concordia-Pandurii 3-1), în al cărui retur "vulturii" l-au avut pe bancă pe Laurenţiu Reghecampf, cel care a reuşit 11 victorii în 16 partide, performanţă cu care a salvat Concordia de la retrogradare.

 În stagiunea 2014/2015, cele două au remizat la Tg Jiu, scor 1-1 (Serediuc / Shamsin), în timp ce la Chiajna s-au impus ilfovenii cu 1-0 (Dina).

Ultimele dispute din campionat au avut loc în sezonul regulat precedent, Concordia-Pandurii 3-0 antrenori erau Marius Baciu și Edi Iordănescu şi Pandurii-Concordia 2-0 pe banca tehnica fiind Edi Iordănescu și Adrian Falub.

Cea mai recentă confruntare a avut loc în optimile Cupei Ligii Adeplast 2016/2017, când cele două au ajuns la penalty-uri (1-1 la finalul celor 120 de minute de joc), unde s-au impus ilfovenii.

Partida din această rundă va fi a 10-a pe care Petre Grigoraş o va disputa împotriva Concordiei în toate competiţiile, palmaresul fiind de partea tehnicianului gorjenilor, care a câştigat patru jocuri, a remizat de trei ori şi a pierdut doar de două ori.

Până acum în etapă s-au înregistrat următoarele rezultate:

CSMS Iași-ACS Poli Timișoara: 0-1

ASA Tg Mureș-CFR Cluj: 1-3

Gaz Metan-Fc Voluntari: 1-0

Fc Botoșan-Dinamo: 2-1

Viitorul-Astra Giurgiu: 1-0

Steaua-CSU Craiova: 2-1

După această rundă în Liga 1 va fi pauză datorită dublei oficiale pe care Naționala de fotbal a României o va susține în deplasare cu Armenia 8 octombrie și Kazahstan 11 octombrie în Preliminariile CM din Rusia 2018.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă