14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleDragomir îi urează lui Burleanu să rămână în funcție "Până va schimba...

Dragomir îi urează lui Burleanu să rămână în funcție „Până va schimba Legea 4”

Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, i-a transmis șefului de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, să rămână în funcție până când va reuși să schimbe Legea 4/2008, cu privire la menținerea ordinii publice.

Dragomir consideră că Legea 4 nu este aplicată corect și că lui Burleanu îi va lua mult timp până va reuși să o schimbe, așa cum a anunțat.

"Cine să modifice Legea 4, că au mai modificat-o o dată? Uite, ca să vezi că sunt un gentleman, mă rog la Burleanu să rămână în funcţie până ajunge să schimbe Legea 4. Păi el crede că o lege se schimbă aşa, în 5-6 luni de zile? O lege nu o poţi schimba nici în 5 ani. Ce susţinere are Burleanu în Parlament să modifice o lege? Eu asta spun, ca să modifici o lege trebuie să ai argumente fenomenale. Legea 4 nu se aplică, nu că nu e bună. Legea 4 e o lege europeană, dar cei care o pun în practică nu o aplică aşa cum trebuie", a declarat Dragomir, cel care a iniţiat Legea 4/2008 în perioada în care era parlamentar, potrivit Mediafax.

Fostul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că firma de pază a încercat să-şi facă datoria în timpul partidei România – Ungaria, de sâmbătă: "BGS-ul ar trebui premiat, că şi-au făcut datoria. Bineînţeles că federaţia a greşit în cazul ăsta. BGS-ul a încercat să-şi facă datoria. Au dreptate când spun că federaţia a ajuns să apere huliganii. Aşa este".

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis, duminică, un comunicat de presă, în care critica excesul de zel al reprezentanţilor firmei de pază BGS, precizând că Legea 4 va fi modificată, aşa cum a promis suporterilor. "Acest moment a fost picătura care a umplut paharul în ce privește Legea 4 și prevederile ei. Așa cum am promis suporterilor, în 6 luni vom avea un nou proiect de lege", a afirmat Burleanu, în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Burleanu a mai declarat că regretă incidentele dintre forţele de ordine şi suporteri de la meciul România – Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, acuzând firma de pază de la Arena Naţională de abuzuri la adresa fanilor

În urma acestui comunicat, BGS a decis să rupă unilateral contractul cu FRF. BGS a precizat că rezilierea unilaterală a contractului de prestări servicii încheiat cu FRF va fi făcută începând cu data de 27 octombrie, la presiunea mediatică şi a Federaţiei Române de Fotbal.

Purtătorul de cuvânt al firmei de pază BGS, Antoniu Ungureanu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că motivul pentru care s-a decis rezilierea contractului cu Federaţia Română de Fotbal sunt declaraţiile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care şi-a cerut scuze în faţa huliganilor.

Mai multe incidente au avut loc, sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România – Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază folosind spray-uri pralizante şi lovind mai multe persoane, mai ales în sectoarele ocupate de fanii români. În busculadele create au avut de suferit şi femei şi copii.

Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Următorul meci al României în preliminariile CE va avea loc marţi, de la ora 21.45, la Helsinki, cu Finlanda.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Extrema dreaptă din Austria, dată câștigătoare a alegerilor parlamentare

Extrema dreaptă din Austria se îndreaptă spre un succes istoric în alegerile parlamentare de duminică din Austria, conform primelor estimări care au fost publicate...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă