10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCriză în Serie A: Echipa de suflet a lui Buffon nu are...

Criză în Serie A: Echipa de suflet a lui Buffon nu are bani să se prezinte la meciuri. Mai rău ca în Liga I

Nu doar echipele din Liga I suferă de pe urma problemelor de finanțare din fotbal, un caz răsunător în fotbalul European fiind cel al clubului Parma. Echipă de tradiție, Parma nu și-a mai plătit jucătorii de câteva luni de zile, motiv pentru care două meciuri au fost anulate.

Federația italiană de fotbal a amânat ultimele două partide ale Parmei, după ce adversarii au fost solidari, astfel că Parma nu a pierdut meciurile la masa verde. Echipa trebuia să joace cu Genova, duminică, însă din lipsă de fonduri partida a fost amânată. Este a doua etapă consecutivă în care meciul Parmei nu se dispută, în etapa precedentă fiind amânată partida cu Udinese.

Situația la Prama a ajuns chiar mai jalnică decât la cluburile cu probleme din Liga I. Nu doar că jucătorii au fost nevoiți să plece la propriile meciuri cu mașinile persoanel, dar stadionul nici măcar nu mai are curent, din cauza facturilor neplătite. De asemenea președintele clubului, Giampietro Manenti a rămas fără mașină după ce poliția i-a confiscat-o din cauza unor amenzi neplătite de 1900 euro.

Parma, club care în ultimii ani a fost pasat de la un patron la altul, pe sume simbolice, mereu cu datorii foarte mari, a ajuns pe ultimul loc al clasamentului în Serie A. Retrogradarea este acum o certitudine pentru Parma, însă problema și mai mare rămâne posibilitatea ca acest club să se desființeze. 

Clubul Parma a dat unul dintre cei mai mari portari ai lumii, Gianluigi Buffon. Italianul a jucat la Parma începând de la juniori, de la vârsta de 13, până în 2001, când, deja cu succes importante în palmares, a fost cumpărat de Juventus Torino. În prezent, la vârsta de 38 de ani, Buffon spune că pentru el, până să ajungă la Juve, Parma a însemnat totul, împărțind astfel cariera sa între cele două echipe.

 

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă