6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCosmin contra Lucescu, pe stadionul CFR Cluj

Cosmin contra Lucescu, pe stadionul CFR Cluj

Cluj Arena a găzduit patru meciuri ale ”tricolorilor” în ultimii doi ani și a fost luat în calcul și pentru organizarea testului cu Turcia. Prima opțiune a Federației era noul stadion din Cra-iova, dar această variantă a picat, pentru că arena din Bănie nu a fost gata în timp util. Până la urmă, oficialii de la Casa Fotbalului au bătut palma cu șefii CFR Cluj pentru folosirea arenei din Gruia.

„Aș fi vrut să jucăm pe stadionul mare de la Cluj (Cluj Arena – n.red.), n-am înțeles de ce au schimbat locul. E păcat! Poate că am făcut o greșeală acceptând această partidă, fiindcă nu am timp aproape deloc pentru antrenamente. Dar am vrut să joc cu România, o partidă pe care nu o consider în niciun fel o provocare, ci un simplu test”, a declarat Lucescu, -citat de gsp.ro.

Lucescu, de la România la Turcia

Antrenor al naţionalei României în perioada 1981-1986, Mircea Lucescu (72 de ani) i-a transmis un mesaj lui Cosmin Contra (41 ani), căruia, de altfel, i-a şi fost antrenor în trecut, la Dinamo. Cea mai mare performanță a lui Lucescu cu „tricolorii” este calificarea la Euro 1984. „Spre deosebire de mine, care trebuie să refac aproape complet o echipă, pentru Contra va fi mai mult o consolidare a unei formații deja folosite. Nu sunt în calcule jucători noi, toți sunt arhicunoscuți. Iar Cosmin are și șansa de a lucra cu fotbaliști care sunt titulari la cluburi, ceea ce nu prea era cazul în urmă cu un an sau doi. Dacă va reuși să creeze un grup bun, va aduce și rezultate”, a adăugat Mircea Lucescu.

Meciul România-Turcia se va disputa astăzi, de la ora 20.15, pe stadionul lui CFR Cluj. După amicalul cu selecționata „Semilunii”, „tricolorii” vor evolua împotriva Olandei. Testul cu „Portocala Mecanică” este programat pentru marți, 14 noiembrie, de la ora 21.00, pe Arena Națională din București. Ambele meciuri vor fi televizate de ProTV.

Cine este lusitanul de la centru

Meciul amical dintre echipele naționale ale României și Turciei va fi arbitrat de portughezul Tiago Bruno Lopes Martins, potrivit site-ului oficial al Federației de Fotbal din Turcia. Arbitri asistenți au fost delegați Ricardo Jorge Ferreira Santos și Luis Andre Ferreira Pinto Campos, iar arbitru de rezervă va fi clujeanul Horațiu Feșnic.

Tiago Martins are 37 de ani și este arbitru FIFA din 2015. Lusitanul nu are o experiență internațională prea bogată, până acum arbitrând în general meciuri de juniori și tineret. În acest an a arbitrat, totuși, meciul Italia-Macedonia 1-1, în preliminariile Campionatului Mondial 2018, dar și trei partide în cupele europene, Zeta Golubovci-Zeljeznicar Sarajevo 2-2 în primul tur preliminar al Europa League, Legia Varșovia-Mariehamn 6-0 și Celtic-Rosenborg 0-0, în al doilea, respectiv al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. 

Nedelcu şi Dulca, indisponibili pentru meciul cu Portugalia

Jucătorii reprezentativei Under 21 a României Dragoş Nedelcu şi Marco Dulca sunt indisponibili pentru partida cu Portugalia de vineri, din preliminariile Campionatului European 2019, informează FRF. În aceste condiţii, a fost convocat mijlocaşul Răzvan Marin de la echipa de seniori, care joacă azi un amical cu Turcia. Staff-ul medical al reprezentativei U21 va încerca recuperarea celor doi fotbalişti accidentaţi până la partida cu Ţara Galilor din 14 noiembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă