15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCEDO nu i-a dat câștig de cauză lui Borcea. Verdictul Curții Europene...

CEDO nu i-a dat câștig de cauză lui Borcea. Verdictul Curții Europene în cazul fostului acționar al Dinamo

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea făcută de fostul acționar al echipei Dinamo București, Cristi Borcea, care este condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilorm conform site-ului oficial al instituției.

Borcea a acuzat că nu a primit toate informațiile în legătură cu natura acuzațiilor care îi erau aduse înainte de a fi arestat definitiv. El a spus că nu a fost informat de căile de recurs disponibile și că în cazul său nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile. În schimb Curtea arată că reclamantului „i-a fost prezentat și a fost informat în detaliu cu privire la faptele de care este acuzat, precum și de încadrarea juridică a acestora”, conform hotararicedo.ro.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului „a reamintit că regulile cu privire la retroactivitate prevăzute de art. 7 din Convenție nu se aplică decât dispozițiilor care definesc infracțiunile și pedepsele prevăzute pentru sancționarea acestora; pe de altă parte, în alte cauze, curtea a apreciat că este rezonabilă aplicarea de către instanțele naționale a principiului tempus regit actum (n.red.: timpul guvernează actul – un act se încheie potrivit legii în vigoare la momentul întocmirii acestuia) în ceea ce privește legile de procedură.”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a observat că reclamantul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde își execută pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor. El a fost condamnat alături de alți oameni de fotbal: Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, şi Gheorghe Neţoiu.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă