19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăLifestyleBlatter şi Platini află, săptămâna viitoare, verdictul comisiei de recurs a FIFA

Blatter şi Platini află, săptămâna viitoare, verdictul comisiei de recurs a FIFA

Preşedintele demisionar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Joseph Blatter, și președintele UEFA, Michel Platini, află, săptămâna viitoare, verdictul comisiei de recurs a FIFA, după ce ei au contestat suspendările pe opt ani, impuse de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial, informează AFP, citat de Agerpres.

Platini, în vârstă de 60 ani, şi-a apărat cauza în timpul audieri în apel care a avut loc luni, în timp ce Blatter (79 ani) a făcut acelaşi lucru marţi, la sediul FIFA de la Zurich. 

Citește și: Fostul secretar general FIFA, Jerome Valcke, a primit o suspendare de 12 ani

Cei doi, până în prezent cei mai puternici oameni ai planetei fotbal, au căzut din cauza unei plăţi controversate, fără contract, a sumei de 1,8 milioane euro, făcută de Blatter în contul lui Platini, în anul 2011. Conform acuzaţilor, banii respectivi au reprezentat valoarea remuneraţiei acestei misiuni realizate de triplul câştigător al Balonului de Aur pe lângă preşedintele FIFA, între 1999 şi 2002, fără un acord verbal. 

Magistraţii FIFA, în schimb, i-au găsit vinovaţi, pe 21 decembrie, de „abuz de poziţie”, „conflict de interese” şi „management defectuos”, înlăturând în schimb acuzaţia de „corupţie”. 

Dacă Platini doreşte să-şi refacă credibilitatea şi să-şi recupereze măcar fotoliul de conducător al UEFA, după ce a ieşit din cursa pentru preşedinţia FIFA, Blatter nu mai are prea multe lucruri la care să poată spera. La aproape 80 de ani (îi va împlini pe 10 martie), cariera sa de conducător sportiv pare să fi ajuns la final. El a fost înlocuit deja de camerunezul Issa Hayatou, preşedinte interimar al FIFA, în aşteptarea alegerilor din 26 februarie, care urmează să-l desemneze pe noul lider al fotbalului mondial. 

Citește și: Michel Platini și-a retras candidatura pentru președinția FIFA

Platini a renunţat, în schimb, la aceste alegeri preşedinţiale, nemaiavând timp să-şi epuizeze căile de recurs. Dacă Blatter şi Platini nu vor obţine câştig de cauză în faţa FIFA, ei vor putea apela la ultima cale de atac, în faţa Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS), la la Lausanne, cea mai înaltă jurisdicţie sportivă. 

Citește și: Retrospectivă: Prin ce schimbări majore au trecut FIFA şi UEFA în 2015

Cele mai citite

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă