15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAnaliză. Radiografia decăderii fotbalului românesc. O competiţie cenușie care se zbate...

Analiză. Radiografia decăderii fotbalului românesc. O competiţie cenușie care se zbate să treacă iarna

Şansele ca tricolorii să prindă Campionatul Mondial din 2018 sunt tot mai mici. Nici nu are cum să fie altfel cât timp fundaţia acestei construcţii e şubredă.

Naţionala României scotea, în 1994, zeci de mii de oameni în stradă, după un Mondial de poveste, în care au strălucit Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Gică Popescu, dar și regretatul Didi Prodan, integralist în toate meciurile din Statele Unite. Acum, fotbalul românesc, atât la nivelul primei reprezentative, cât și la nivel de club, se zbate într-o mediocritate din care cu greu mai poate să iasă.

Stadioanele s-au golit, echipe de tradiție au dispărut, cluburi în insolvență au ajuns să se bată la titlu, iar viitorul pare unul sumbru. Naționala nu a mai ajuns la un alt Mondial din 1998. Şi nici Christoph Daum nu poate redresa corabia. 

Naționala României s-a obișnuit cu eșecurile, asta dacă nu luăm în calcul Euro 2016, o competiţie europeană unde doar cine nu a vrut nu s-a dus. Prezența la Campionatul Mondial din 2018, de la Moscova, a devenit cu adevărat im-portantă, căci abia aici se cali-fică reprezentativele cele mai bune din Europa. Faptul că noi nu am mai reuşit de pe vremea când „Generația de Aur“ strălucea în fața Angliei sau Columbiei e relevant.

Adus ca un veritabil salvator de Federaţia Română de Fotbal (FRF), în speranţa că va implementa modelul german într-un fotbal bolnav, Christoph Daum este pe cale să se împrietenească și el repede cu eșecul. A pierdut cel mai important meci, 0-3 cu Polonia, aşa că se poate lăuda doar cu victoria din Armenia, scor 5-0.

Continuarea textului o puteți citi în ediția de vineri a ziarului România Liberă.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă