15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHaltere: Egiptul, suspendare de doi ani pentru dopaj

Haltere: Egiptul, suspendare de doi ani pentru dopaj

Federaţia egipteană a fost suspendată pentru doi ani, începând cu data de 12 septembrie, şi “are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel în faţa Tribunalului de Arbitraj sportiv (TAS)”, precizează IWF într-un comunicat.

Decizia de suspendare a Egiptului a fost luată de o comisie independentă, a adăugat IWF, care “nu va mai face niciun alt comentariu” pentru moment.

Această suspendare vine după o serie de şapte controale antidoping pozitive, în rândul tinerilor halterofili egipteni, înregistrate în 2016.

Orice federaţie care se confruntă cu trei controale pozitive într-o perioadă de un an poate fi suspendată pentru o perioadă de doi ani.

În urma sancţiunii dictate de IWF, niciun halterofil egiptean nu va participa la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Pattaya (Thailanda), între 18 şi 27 septembrie.

Halterofilii egipteni ar putea fi excluşi, teoretic, şi de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din anul 2020, dacă TAS va confirma suspendarea.

Acest lucru ar reprezenta o lovitură dură pentru o ţară căreia halterele i-a adus 11 medalii, între care 5 de aur, dintr-un total de 31 de medalii obţinute în 22 de participări la Jocurile Olimpice.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă