30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportDuel românesc în America. Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu

Duel românesc în America. Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu

Meciul de joi seară s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-3, informează Mediafax.

În urma acestuia, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare totală de 8.648.508 dolari.

Cîrstea a obţinut o victorie clară în faţa Monicăi Niculescu, la capătul unui meci care a durat o oră şi 18 minute. Întâlnirea se putea încheia chiar mai repede, dacă Sorana Cîrstea nu irosea trei mingi de meci la scorul de 5-0, în actul secund.

Următoarea adversară a Soranei Cîrstea va fi americanca Venus Williams (37 de ani), cap de serie numărul 8 şi locul 8 WTA, care nu a fost nevoită să joace în runda inaugurală.

În vârstă de 27 de ani, Cîrstea este cea de-a treia româncă ajunsă în turul secund la Indian Wells, după Simona Halep, liderul mondial având bye în primul tur, şi Irina Begu, locul 36 WTA, care a învins-o pe Aleksandra Krunic din Serbia (47 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Prezenţa în turul doi al probei de simplu este premiată la turneul din California cu 25.465 de dolari şi 35 de puncte WTA. Monica Niculescu va primi 15.610 dolari şi zece puncte, în urma prezenţei pe tabloul principal al competiţiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

Costel Corduneanu a murit la un spital din Târgu Mureș, la scurt timp după o intervenție chirurgicală pe cord

Costel Corduneanu, fost sportiv la cluburile Steaua și Dinamo și cunoscut drept liderul clanului interlop Corduneanu, a încetat din viață luni, la vârsta de...

Rusia – Ucraina, ziua 761. Conferința pentru Securitatea Mării Negre se desfășoară în Bulgaria

Cea de-a doua ediție a Conferinței pentru Securitatea Mării Negre (Black Sea Security Conference) se desfășoară la Sofia și este organizată, în colaborare, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă