8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCristiano Ronaldo rescrie istoria la Juventus

Cristiano Ronaldo rescrie istoria la Juventus

Ronaldo, care chiar astăzi împlinește vârstă de 35 de ani, dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că este unul dintre cei mai emblematici fotbaliști din istoria sportului-rege. Jucătorul în schimbul căruia Juventus plătea 100 de milioane de euro ibericilor de la Real Madrid în anul 2018 a reușit o „dublă” contra Fiorentinei și a ajuns la un total de 50 de goluri marcate în 70 de partide pentru „Bătrâna Doamnă”.

Cu cea mai bună medie de goluri din istoria ultimilor 60 de ani ai clubului din Torino, respectiv 0,71 reușite pe meci, starul lusitan l-a egalat pe galezul John Charles, care a înscris la rândul său 50 de goluri în 70 de meciuri pentru binconeri, între 1957 şi 1962. Singurul jucător din istoria lui Juve care s-a descurcat mai bine decât Ronaldo a fost legendarul atacant italo-argentinian Omar Sivori, autorul a 50 de goluri în 65 de meciuri disputate între 8 septembrie 1975 şi 22 aprilie 1959.

Pentru cvintuplul câștigător al Balonului de Aur aceasta a fost a noua partidă consecutivă în care își trece numele pe tabela de marcaj, singurul care a mai reușit o asemenea performanță pentru clubul torinez fiind David Trezeguet, în 2005.

De la începutul acestui sezon, Cristiano Ronaldo a înscris 22 de goluri în toate competiţiile. Dintre acestea, 14 au fost reușite în Serie A, starul lusitan ocupând locul secund în clasamentul golgheterilor din Italia, după Ciro Immobile, vârful lui Lazio Roma, care a marcat de 25 de ori.

Când nu joacă fotbal, Ronaldo bate recorduri și pe rețelele de socializare. De curând, portughezul a devenit prima persoană care depășește bariera de 200 de milioane de fani pe Instagram. În topul fotbaliștilor, el i-a surclasat pe Lionel Messi, cu 141 milioane de fani, şi Neymar, cu 131 milioane.

Datorită succesului cu Fiorentina, Juventus a acumulat 54 de puncte și își păstrează fotoliul de lider în Italia, având cu trei puncte mai mult ca Inter Milano, ocupanta poziției secunde.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă