11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO Neagu, cel mai bun inter stânga din lume. Echipa de vis...

FOTO Neagu, cel mai bun inter stânga din lume. Echipa de vis a anului 2014

Handbalista Cristina Neagu a fost desemnată cel mai bun inter stânga din lume și a fost la un pas să câștige și titlul de jucătoarea anului, în cadrul unei anchete în care fanii și specialiștii au votat deopotrivă. Titlul suprem a fost câștigat de Heidi Loke, campioană europeană cu Norvegia.

În urma anchetei planet-handball.com, una dintre cele mai mari comunități online de handbal din lume, în top 5 jucătoare, în 2014, se află: Heidi Loke (Norvegia), Cristina Neagu (România), Eduarda Amorim (Brazilia), Katarina Bulatovic (Muntenegru) și Nora Mork (Norvegia). Cel mai strâns scor a fost între finaliste, Loke având 65 de puncte, în timp ce Neagu a primit 62.

Vezi în galeria FOTO cel mai bune jucătoare din lume pe fiecare post 

În timp ce Neagu a primit titlul de cel mai bun inter stânga din lume, Paula Ungureanu a fost și ea aproape de a fi votată cel mai bun portar al anului. Ungureanu a fost portarul preferat al fanilor care au votat în cadrul anchetei, însă a pierdut puncte în fața juriului format din specialiști.

Sistemul de votare a cuprins atât cele peste 106.000 voturi ale fanilor de pe site, cât și preferințele specialiștilor din cele 17 țări. Astfel punctajul final obținut de fiecare handbalistă a fost rezultatul opțiunilor fanilor și a specialiștilor. Preferatele fanilor pentru titlul de cea mai bună jucătoare au fost Heidi Loke și Nora Mork.

Celălalt mare premiu pe care un handbalist îl poate cuceri în carieră este cel acordat de Federația Internațională de Handbal (IHF). Cristina Neagu a fost desemnată de IHF jucătoarea anului în 2010.

România a încheiat pe locul 9 Campionatul European de handbal din 2014, din Ungaria și Croația. Neagu a mai fost desemnată cel mai bun inter stânga și în cadrul acestui turneu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă